"SOMA'NIN ACISI İÇİMİZDE"

“SOMA’NIN ACISI İÇİMİZDE”
Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, Türkiye’nin en büyük maden patlamasının yaşandığı Soma faciasında ölen 301 işçinin derin üzüntüsünü hala içlerinde taşıdıklarını söyledi. AKP iktidarının emek ve can güvenliği...

Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, Türkiye'nin en büyük maden patlamasının yaşandığı Soma faciasında ölen 301 işçinin derin üzüntüsünü hala içlerinde taşıdıklarını söyledi.

AKP iktidarının emek ve can güvenliği ve iş güvenliği konusundaki tavrının, insan yaşamına verdiği değerin gözler önünde olduğunu belirten Sungar, " Soma katliamını doğal afet ve kader olarak meşrulaştırmak ve sorumluluktan kaçmak hiçbir şekilde kabul edilemez. İktidarın iş güvenliğini yok sayan anlayışı, özelleştirme, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma ve çalışanlar aleyhine oluşturulan politikalar güvenlikle ilgili yapılması gereken önlemlerin gereksiz masraf olarak görülmesi ülkemizde bugüne kadar pek çok emekçinin hayatına mal olmuş ve olmaya devam etmektedir. Devlet asli görevini yerine getirmediği gibi sorumlulukta üstlenmemektedir" dedi.

Taşeron ve İstihdam yasasının mutlaka geri çekilmesi gerektiğini belirten Sungar, " Gün ölülerimizin arkasından dövüneceğimiz gün değil hesap sorma günüdür. Daha çok canımız yanmasın, çocuklar babasız kalmasın, analar, eşler yanmasın. Soma'yı unutmayacağız ve unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.