"Uzlaşma mutlaka sağlanmalı!"

“Uzlaşma mutlaka sağlanmalı!”
Ziyarette konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, “yaşadığımız coğrafya birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Çok fazla unsur ve değer bu toraklarda şekillendi. Onlardan da bizlere hoşgörü miras kaldı. Gelecekten umutlu...

Ziyarette konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, "yaşadığımız coğrafya birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Çok fazla unsur ve değer bu toraklarda şekillendi. Onlardan da bizlere hoşgörü miras kaldı. Gelecekten umutlu olmak adına siyasal ortamda uzlaşmanın mutlaka sağlanıp işimize gücümüze odaklanmamız gerekiyor" dedi.
Yeni seçimden çıkan Türkiye'nin gelişime açık bir yapısı olduğuna değinen Özaydemir, "Eskişehir'de ülkesi için üreten ve çok çalışan sanayicileri var" diyerek heyete Eskişehir'in sanayi yapısı hakkında bilgi verdi.
Ziyarette konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise seçim sonrası oluşan tabloyu değerlendirerek, mutlaka bir uzlaşmanın şart olduğunu bildirdi.
Olası bir erken seçimin zaman kaybı olduğunu ifade eden Olpak, hükümetin bir an önce kurularak çalışmaya başlaması gerektiğini vurguladı.
Seçim değerlendirmesi dışında MÜSİAD'ın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Olpak, her ayın son iş günü açıkladıkları Satınalma Müdürleri Endeksi'nin (SAMEKS) ülke ekonomisinin gidişatını gösteren önemli bir gösterge olduğuna değindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.