FENER MAÇININ ARDINDAN...


Ligin ilk maçını yıldızlar topluluğu Fenerbahçe ile yapan Eskişehirspor'da sonuçtan çok takımın durumu düşündürdü.
Bu sezon yüksek maliyetler yerine daha çok ucuz transfer yapan ve bazı tecrübeli oyunculara da maç başı yada atacağı gole göre anlaşma yapan yönetim takımı da büyük ölçüde yeniledi.
Fenerbahçe karşısında verilen ilk sınavda takım turnuva maçlarına göre daha mücadeleciydi.
Bir kere lig maçlarını her zaman farklı olduğu İstanbul'daki ilk maçında bir kez daha ortaya çıktı.
Fenerbahçe her ne kadar dolu tribünler önünde ilk maça çıksa da hafta içi Avrupa sınavı onların da kafasındaydı.
**
Eskişehirspor'da Skibbe hocanın kadro tercihini dünde eleştirdim.
Tamam hafta boyuncu oyuncularla birlikte olan hocadır. İnandığı ve güvendiği oyuncuyu oynatır, ancak maç ve antrenman oyuncusu arasındaki tercihleri iyi yapmalı.
Yıldızlarla dolu Fenerbahçe'ye karşı oynuyorsun kurduğun kadroya bak.
Oyuncuları tek tek bakarsak;
Kaleci Ali gollerde hatasız ama yan toplarda yine zaafı dikkat çekici.
Toko mu Aytaç mı derken, sağ kanatta Toko görevlendirildi. Skibbe hocanın çok güvendiği siyahi oyuncu mücadeleci görüntü verse de ne atağa çıktı, nede top kazandı. Bereket karşısında Caner yoktu da Hasan Ali ile idare etti. Gerçi bir kere kaçırdı o da gol ortası yaptı. Sol kanat oyuncusu Anıl daha yeni olmasına rağmen fena değildi. Defansta gole kadar hatasız oynayan Sezgin ve Birol ikilisi ile bu lig gitmez. Hava toplarında Fener'li oyuncular ağır bastı. Yeni oyuncu hemen hazırlanmalı. Defansın önündeki iki isimden Alpaslan ve Goran sert oyuncular. Özellikle Goran gördüğü sarı kartın ardından topu yere vurması yanlış. Artık bu hareketleri amatör kümelerde bile göremiyoruz. Goran ciddi bir şekilde uyarılmalı.
Lawal takımın en etkili isimlerindendi. Top taşıdı, mücadele etti ve yakalanan en ciddi pozisyonu da hazırladı. Ama kafası Beşiktaş'da tutmak zor. Kalsa bile transfer bittikten sonra çak katkı sağlamaz. Çünkü aklı fikri transferde. Antrenmanların yıldızı Onur maçta bekleneni veremedi. Bence ilk 11'de Kaan tercihi daha doğru olurdu. Skibbe'nin prensi Ben Khalifa hazırlık maçlarında dökülse de Fener'e karşı iki pozisyon yakaladı. Koşuyor ama bal yapmalı. Gekas oyunda kaldığı süre içinde 7 ya da 8 kez topla buluştu. Bu sistem ile gol atması çok zor. Oyuna sonradan giren Kaan, Del Federico ve Emre kesinlikle ilk 11'de oynamalı.
**
Fenerbahçe ligde bizim rakibimiz değil. Çünkü Eskişehirspor şampiyonluğa oynamıyor.
Önemli olan bu maçta artı ve eksileri görmek.
Bir kere Eskişehirspor bu oyun tarzı ile ligde zor gol atar. Ancak kişisel beceriler gerekli. Gekas'ı sağlı sollu ortalarla beslemek gerek. Ama nerede ?. Hangi kanat besleyecek.
Fener karşısında Lawal yaratıcı olmaya çalıştı. Ancak sadece bu iş Lawal'la olmaz.
Güçlü rakip karşısında 45 dakika rakibi bekledik, pozisyon vermemeye çalıştık. Ama nereye kadar. Bir kere orta alanın göbeği zayıf kaldı. Kanatlar iyi kullanılmadı yana kullanılamadı.
Zaten ilk 20 dakika Es-Es kaleyi gidemedi. Kaleci Volkan ilk kez 11. Dakikada topla buluştu o da geri pasta. Hava toplarında hakimiyet rakipteydi. Es-Es'li oyuncuların agresifliği de sıkıntı yaratır. Daha ilk 20 dakikada 2 sarı kart, ardından sinirli hareketler ve ikinci yarı kırmızı kart. Eskişehirspor'lu futbolcular bu sinirli hareketler ile çok kırmızı kart görür. Bu konuda da takıma uyarı şart. Mücadele edilsin, sert de oynansın ama rakibe değil, topa sert olmak gerek.
Bunları hep Es-Es'in ilk maçtaki eksileri.
Artı olan sadece mücadele...İlk maçta gelecek adına fazla artı göremedim.
**
Asıl önemli olan bundan sonrası.
Güçlü rakip karşısında neler yapılacağı görüldü.
Şimdi Eskişehirspor'un önünde iki maç var. Önce Sivas, daha sonra da Rize Eskişehir'e gelecek.
Eskişehirspor asıl bu maçları kazanması gerekli. İçerde kaybedilecek her puanın önemi büyük. Kazanılacak 3 puan ise hem haneye, hem de cebe fayda getirecek..
Bu nedenle Skibbe hoca ve ekibi takımı maçlara iyi hazırlaması gerekli. Onlar için de bu 2 maçın önemi çok büyük.
İstanbul'da görevini yapan ve takımı yalnız bırakmayarak destek veren taraftarın arka arkaya içerde oynanacak olan maçlar da tribünleri doldurması gerekiyor. 12. adam değil hep 10 numara olan Eskişehirspor taraftarı oyuncuları ateşlemeli.
**
Takıma takviye konusunda hala ısrarcıyım.
1 forvet alınacak, ama 1 stoper daha alınmalı. Defansta alternatif her zaman takıma fayda sağlar.
Son olarak yönetim özellikle de başkan Mesut Hoşcan'ın teknik kadro ile sık sık toplantı yapması görüşmesi gerekli. Yöneticilerin her işi teknik kadroya bırakarak, kadroya giren yada giremeyen oyuncuları gazetelerde çıkan haberlerden öğrenmemeli. Sadece hocalar ile değil, futbolculara da terapi şart.
Artık Fener maçı unutulmalı.
Çünkü Sivasspor ve Rizespor maçlarında alınacak sonuçlar Eskişehirspor'un ligdeki kaderini de tayin edecek....
İşte 2 maç bu yüzden çok önemli.



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi