GURURLA KUTLADIK

GURURLA KUTLADIK
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıl dönümü kutlamaları Eskişehir’de valilik meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. 
Törende Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma ve...

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümü kutlamaları Eskişehir'de valilik meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. 
Törende Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma ve Garnizon Komutanlı Hava Pilot Korgeneral Mehmet Şanver ve Eskişehir Belediye Başkan Vekili Emre Can'nın anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Törene Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilleri Pof Dr. Gaye Usluer ve Utku Çakırözer'de katıldı. Tören sonrası Başkan Ataç ve milletvekili Utku Çakırözer, gazilerle fotoğraf çektirdi.
Atatürk Bulvarı'nda devam eden kutlamalara Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma ve Garnizon Komutanlı Hava Pilot Korgeneral Mehmet Şanver, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emre Can, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüsel, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hasan Gönen katıldı. Protokol üyeleri halkın zafer bayramını kutlayarak, caddede tur attı.

"YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM"
Törende konuşan Havacı Yüzbaşı Mustafa Özkaya, 30 Ağustos Zaferinin kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin son halkası olduğuna değindi. Zaferin, bağımsızlık mücadelesinin neticesi olduğunu söyleyen Özkaya, "Yüce Türk ulusunun edebi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verdiği kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin son halkası olan büyük zaferin, 93.yıl dönümünün kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Ulu Önder Atatürk'ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularıyla anıyoruz. Türk tarihine altın harflerle yazılan, 30 Ağustos zaferi tarihin her döneminde hür yaşamış olan Türk milletinin ülkesini parçalamak ve kendisini esaret altına almak isteyenlere karşı milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde ordusu ile omuz omuza, 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesinin neticesidir. Bu zafer, içinde bulunulan tüm olumsuzluklara rağmen Türk milletinin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü vesilesi ile bu güzel vatanı bize emanet eden başta büyük önderimiz Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos mesajı okundu. Bir öğrencinin de şiir okumasının ardından tören, geçiş konvoyunun protokolü ve halkı selamlaması ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.