"MESLEKİ EĞİTİM GELİŞİRSE ESKİŞEHİR DE GELİŞİR"

“MESLEKİ EĞİTİM GELİŞİRSE ESKİŞEHİR DE GELİŞİR”
Eskişehir Gençlerin İstihdam Edilebilirliği Projesi (ESGİP) Değerlendirme Toplantısı Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) gerçekleştirildi. Toplantıya ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Magnesit...

Eskişehir Gençlerin İstihdam Edilebilirliği Projesi (ESGİP) Değerlendirme Toplantısı Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) gerçekleştirildi. Toplantıya ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Magnesit A.Ş. Genel Müdürü Ekrem Duman, sanayiciler ve projede yer alan öğrenciler katıldı.
ESGİP Projesinin ESO, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Magnesit A.Ş. ortaklığında gerçekleştirildiğini kaydeden ESO Başkanı Özaydemir, projenin Eskişehir'de yetişmiş eleman sorunun çözümüne yönelik bir alternatif arayışı olduğunu belirtti.
Proje ile örnek bir başarının ortaya konması için çalışıldığına değinen Özaydemir, "sanayimizin yetişmiş elemana çok ihtiyacı var. Diğer taraftan sanayicilerimiz son dönemde ilginç bir atılıma girdi. Madem kalifiye adam bulamıyoruz, madem ücretler çok yukarıya gidiyor diyerek otomasyona yani robotik sistemlere yöneldi. Ama dönün bakın burada da otomasyonda çalışan kalifiye ve yetişmiş elemana ihtiyaç var. Bu ihtiyacı nasıl karşılarız arayışı ile proje gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise proje kapsamında teorik eğitim alan öğrencilerin işbaşı eğitimlerinin aktif olarak sürdüğünü belirterek, "biz bu konuda sanayicilerin kapısını açmasını bekliyoruz. Çünkü arzu edilen çalışanları birlikte yetiştirmiş oluruz. Sanayi kuruluşlularında öğrencilerin eğitim alarak kendilerini yetiştirmelerine biz varız. Bakanlığımıza da bu projeyi sunacağız. Az bir öğrenci gibi dursa bile bu daha başlangıç" dedi.
Magnesit A.Ş. Genel Müdürü Ekrem Duman toplantıda yaptığı değerlendirmede, Magnesit'in 52 yıllık bir şirket olduğuna dikkat çekerek, "Eskişehir'de üretim yapıyoruz ve bu toprakların insanlarıyla üretiyoruz. Ama yetişmiş insan gücüne çok ihtiyacımız var. Bunu içinde böyle bir projeyi gündeme getirdik. Umarım başarılı olur ve ilerleyen günlerde projeyi daha da geliştiririz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.