"İŞÇİ KIYIMI AKP'Lİ BELEDİYELERDE YOK MU?"

“İŞÇİ KIYIMI AKP’Lİ BELEDİYELERDE YOK MU?”
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun, belediyelerde yaşanan işçi çıkarmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Son dönemlerde Odunpazarı Belediyesi hakkında AK...

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun, belediyelerde yaşanan işçi çıkarmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Son dönemlerde Odunpazarı Belediyesi hakkında AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan'ın yaptığı eleştirileri anımsatan Uzun, en başta kendilerinin de işçi çıkarmalarına karşı olduklarının altını çizdi. AK Parti iktidarı tarafından getirilen taşeron sistem nedeni ile bugün belediyelerde çalışan işçilerin sözleşmelerinin bitimi sonrasında işlerine de son verildiğini ifade eden Uzun, " Bugün çalışanların işine son veren sistem, AK Parti'nin kendi getirdiği ve yarattığı sistemdir. AK Parti'li Doğan Odunpazarı Belediyesi'nin eleştireceğine önce dönüp kendi AK Parti'li belediyelere baksın. Antalya, Ankara ve Ordu belediyelerinde de çok büyük oranda işçi kıyımı yaşanmaktadır. Ankara ve Antalya'da ayrıca işine son verilemeyen kamu çalışanlarına karşın da sürgün yapılmaktadır. Belediyelerde işçi çıkarılma sorunu Türkiye'nin bir gerçeği ve her yerde yaşanan bir sorundur. Ancak bu sorun bir tek Eskişehir'de ya da Odunpazarı'nda varmış gibi yapmak da ne kadar samimidir?" sözleri ile Volkan Doğan'ı eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.