Eğitim İş'in Milli Eğitim tepkisi

Eğitim İş’in Milli Eğitim tepkisi
Seçmeli din dersleri için yapılan baskı nedeniyle çok sayıda öğrenci velisinin sendikalarına müracaat ettiğini ve sistematik olarak gerçekten bu baskıdan yakındıklarını dile getiren Başkan Sungar; ’’Bakanlığın varlığını...

Seçmeli din dersleri için yapılan baskı nedeniyle çok sayıda öğrenci velisinin sendikalarına müracaat ettiğini ve sistematik olarak gerçekten bu baskıdan yakındıklarını dile getiren Başkan Sungar; ''Bakanlığın varlığını inkar ettiği bu baskının en somut örneği son olarak ilimizde yaşanmış, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okullara gönderile talimatta öğrencilerin, seçmeli ders olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Din Bilgileri derslerini seçtirmeleri konusunda okul müdürlerine ve öğretmenlere baskı yapılmaktadır. İl Müftülüğü de eğitimi kendisine iş edinip, geçtiğimiz Cuma hutbesinde seçmeli dersleri konu etmiş, din içerikli derslerin seçilmesi ile ilgili cemaate çağrıda bulunmuştur. Milli Eğitim Müdürlüğünün de idare eliyle 'mahalle baskısına' destek olmuştur'' diye konuştu.
2016-2017 eğitim ve öğretim yılı seçmeli derslerinin 19 Şubat'a kadar tamamlanması gerektiğini söyleyen Sungar; ''Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum' sloganıyla hazırlanan el broşürlerinin seçmeli ders formlarıyla her öğrenciye dağıtılması kabul edilemez'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.