"Komşu Köyün delisi"ne tam not

“Komşu Köyün delisi”ne tam not
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği organizasyonunda düzenlenen "Komşu Köyün Delisi" adlı tiyatro, oyuncuların başarılı performansıyla Eskişehirli sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Prof.Dr.Üstün Dökmenin yazdığı...

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği organizasyonunda düzenlenen "Komşu Köyün Delisi" adlı tiyatro, oyuncuların başarılı performansıyla Eskişehirli sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.
Prof.Dr.Üstün Dökmenin yazdığı yönetmeliğini usta oyuncu Enis Zeytinlerin yaptığı "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunun ilk prömiyer gösterimi , Odunpazarı Belediyesine ait Hasan Polatkan Kültür Merkezi Salonunda sahnelendi.
Oyunu izlemeye başta Bilecik Valisi hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere Han İlçe Kaymakamı Rızvan Eroğlu,Tepebaşı Belediye Başkanı Dt.Ahmet Ataç,Ankara Gübder Başkan Vekili Hakime Zal,Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
Tiyatro öncesi son zamanlarda ülkemizde terör saldırıları sonucu şehit düşen güvenlik görevlilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Ardından dernek yönetimi tarafından hazırlanan geçmişten günümüze faaliyetler ve Eskişehirdeki Gümüşhaneliler derneği açılışına uzanan süreci içeren slayt gösterimi yapıldı.

DERNEK BAŞKANI MUHTAR YARDIMCISI İMAM ROLÜNDE
Tiyatroda ilginç olan Dernek Başkanı Uğur Yücel'in köyün muhtarını,Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan'ın ise köyün imamını canlandırması oldu. Dakikalarca ayakta alkışlanan tiyatro da oyuncular, ülkemizde yaşanan terör saldırıları sonucu şehit düşen asker ve polislerimiz için kollarında siyah kurdele ile sahneye çıktı.
İki perdelik oyununu ilk bölümünde köy imamı rolünü üstlenen Hüseyin Turhan'ın köy meydanında muhtarın şehirden aklı başında bir deliyi bulup getirmesi beklenirken sazı ile çalıp söylediği "Gümüşhane Güzelleri" adlı türkü izleyicilerden büyük alkış alırken salondaki izleyicilerinin bir çoğunun türküye eşlik ettiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.