"Çok üzgünüz ama takdir-i lahi"

“Çok üzgünüz ama takdir-i lahi”
İster haklı olsun ister haksız olsun üzücü bir olay yaşandığına dikkat çeken Altunoğlu, “Hepimiz için yaşanmasını istemeyeceğimiz bir olay ama biraz da takdir-i ilahi diyeceğim ben buna.  Ama tabi burada tedbir takdiri de...

İster haklı olsun ister haksız olsun üzücü bir olay yaşandığına dikkat çeken Altunoğlu, “Hepimiz için yaşanmasını istemeyeceğimiz bir olay ama biraz da takdir-i ilahi diyeceğim ben buna.  Ama tabi burada tedbir takdiri de bozar. Cuma günü saat 20.00 sıralarında bir kaza olmuştur. Akarbaşı'ndan stadyuma doğru giderken kamera kayıtlarından belli oluyor. Şöyle oldu, böyle oldu dememize gerek yok” dedi.

“ 20 METRE YUKARIDA YAYA
GEçİDİ VAR!”
Kazanın 20 metre yukarısında bir yaya geçidi olduğunu hatırlatan Altunoğlu, “Ben burada onlar haksızlardır diye konuşmuyorum. Yaya geçidi kullansalardı belki böyle bir kazada tedbir almış olacaktı diye düşünüyorum.  Bizim kamera kayıtlarımız var, inceledik.  Şöfor 39 km ile hareket halindeymiş.  öyle bir durum ki şoförü sorguladığımız zaman kazayı ben yapmadım, nasıl bir kazadır diye cevap veriyor.  Şoför kazayı hissedememiş.  Sonradan belki olabilir falan diyordu, şaşkınlık içindeydi ben gittiğim zaman.  Araç içerisinde ve dışarısında hangi tür olay olursa olsun onlar bizde inceleme altına alınır, savcı tarafından bakılır.  Bizim de burada personel hiçbir yanlışlık olmaksızın incelediler.  Şu haklıdır şu haksızdır şu anda diyemiyorum, o mahkeme kararında belli olacaktır” ifadelerine yer verdi.

“2005'TEN BU YANA İLK
öLüMLü KAZA!”
 Eskişehir'de en çok halk otobüslerinin trafik içinde bulunduğunu kaydeden Altunoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Halk otobüsü kaza yapmıştır doğrudur ama Eskişehir içinde en fazla dolanan ve saatlerce Halk Otobüsçülerdir. Eğer kaza oranına bakarsak gerçekten 20 saatte trafikte gezen bir araçta yarım saat bir saat trafiğin içinde gezen bir araçta düz yolda o da kaza yapıyor yani. Yarım saat bir saat trafik de geziyor o araç da kaza yapıyor. 20 saat trafik de gezen bir araç için bunlar asla normaldir demiyorum olmaması gereken bir şeydir ama maalesef böyle üzücü olaylarla karşılaşıyoruz.”
 Şoför eğitimlerine de önem verdiklerini söyleyen Kılıç, “Şoför eğitimine gelince bundan bir buçuk ay önce Trafik Şube Müdürlüğü'nden iki tane trafik semineri verecek polislerimiz geldi.  üyelerimizi, şoförlerimizi bu konuda zaman zaman üç ayda, altı ayda bilgilendiriyoruz.  Eğer o gün basın gelmiş olsaydı bizim eğitim verip vermediğimiz ortaya çıkacaktı. Araçtan araca şoförleri arayacakları otobüs arızaları için hatlar her zaman açıktır.  Sürücülerin seyir halindeyken telefon kullanmaları yasaktır zaten. Yasak olduğunu bilmesine rağmen bazı kişiler ihlal ediyor.  Biz bunu da netliyoruz ama her zaman da başlarında olamıyoruz.  Sürücülerin bu durumu kazaya sebebiyet olabilir diye düşünmeleri gerekir. Bizim esnafımıza bir yaptırımımız olabilir. O mal sahiplerine biz bilgi veriyoruz. Şoförünüz bugün falan yerde sigara içmiş, telefonla konuşuyor, herhangi bir yolcuyu mağdur etmiş, bunları, bizi anında bilgilendiriyor bizde mal sahiplerine iletiyoruz. Görüşerek bunların bir daha olmamasını söylüyoruz” şeklinde konuştu.
Altunoğlu, son olarak 2005 yılından bu yana ilk kez Halk Otobüsleri'nde ölümlü kaza yaşandığına dikkat çekerek sözlerini noktaladı.
OTOBüS ŞOFöRü TUTUKLANDI
Eskişehir'de önceki gün meydana gelen ve iki kız kardeşten birinin ölümüne sebep olan trafik kazasına karışan otobüs şoförü tutuklandı.
25 Mart günü akşam saatlerinde Akarbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde yaşanan kazada, karşıdan karşıya geçmek isteyen kız kardeşlere çarpan otobüsün şoförü adli makamlara sevk edildi. Otobüs şoförü F.Y., ilk ifadesinde, kazanın farkına varmadığını, kimseye çarptığını görmediğini söylemiş, yaklaşık 1 kilometre ileride durdurulan aracın yolcuları da kazayı görmediklerini anlatmışlardı. Şüpheli F.Y., polis ifadesinin ardından C.Savcılığına sevk edildi. Şoförün, tutuklanma talebi ile sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Eskişehir Açık Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.