İnönülü çiftçilerden protesto konvoyu

İnönülü çiftçilerden protesto konvoyu
Traktörlerle konvoy oluşturan çiftçiler, burada yaptıkları açıklamada, belirtilen toplam miktarın altında şeker pancarı tarttığı için kantarlarının kaldırılmak istendiğini iddia ettiler. Kandırıldıklarını söyleyen...

Traktörlerle konvoy oluşturan çiftçiler, burada yaptıkları açıklamada, belirtilen toplam miktarın altında şeker pancarı tarttığı için kantarlarının kaldırılmak istendiğini iddia ettiler. Kandırıldıklarını söyleyen çiftçiler, şeker pancarı hasadından bir ay sonra açıldığı için buradaki kantarı tercih etmediklerini, bu sebepten dolayı hasatlarını Eskişehir Şeker Fabrikası'na götürmek zorunda kaldıklarını anlattılar. Nakliyat sırasında da sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden çiftçiler, kendilerinin kasıtlı olarak Eskişehir'e yönlendirildiklerini ve sonuç alarak kantarın İnönü'den alınması için uğraşıldığını aktardılar.
Konu ile ilgili açıklama yapan İnönü çiftçi Malları Koruma Başkanı Ahmet özcan, "İnönü geçimini pancardan temin etmektedir. Bizi yıllarca kandırdılar. Kantar için 5 bin ton istediler, biz 40 bin pancarı burada ürettik. Yetkililer bizi bu zamana kadar uyutmuşlar. Bize deselerdi ki, 10 bin ton pancar ihtiyacı var, biz temin ederdik. Buranın kantarının kapanması için bize kelime oyunu yaptılar. Herkese liste verdiler ve pancarı Eskişehir'e götürmemizi söylediler. Boşluğa düştük. Şu anda biz kantarımızı vermek istemiyoruz. Gerekirse ölüm olsun, bu kantarımızı vermeyeceğiz" dedi.

"BURAYI KAPATMAK, BİZİ öLDüRMEK DEMEK"
çiftçilerden İbrahim Sevinç ise kantarın gitme sebebinin altında, 10 bin tonun altında pancarın tartıya girmesinin olduğunu söyledi. Zamanında bilgilendirilmedikleri için kantardan 8 ila 9 bin arasında pancarın geçtiğini ifade eden Sevinç, "Bizi Eskişehir'e teşvik etmişlerdir. Pancar, Eskişehir'e traktörlerle gitmektedir. Kaza için risk taşımaktadır. Yolda trafik durdursa, pancarımızı götüremeyeceğiz. Burada hizmet veren bir kurumu kapatmak, bizi öldürmek demek. Buradaki şirket, bölge şefi ve çalışanlar bizi bilgisiz bıraktılar ve bu gafletin içerisine düşürdüler. Biz sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Zamanında açsınlar, 20 bin ton pancar teslim edelim. 1 Kasım'da açıyorlar, bir hafta alım yapıyorlar. Lift ve kantar arızalı diyerek bizi oyalıyorlar. Pancarımızı teslim edemiyoruz. Bundan sonra Kasım ayının 25'inde bitirdiğimiz pancarı, Ocak ayının 25'inde bitireceğiz. çünkü burası alım yapamayacak, herkes Eskişehir'e götürecek. Kar ve tipi olacak" şeklinde konuştu.
Açıklamalarının ardından çiftçiler, kantarı vermemekte kararlı olduklarını ve alımların zamanında yapılmasının gerektiğini belirterek; traktörlerle konvoy oluşturup, kornalarla protestolarını sürdürüp ilçe merkezi yakınlarında dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.