Diyabette Ramazan önerileri

Diyabette Ramazan önerileri
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Son, diyabet hastalarının oruç tutarken dikkat etmesi gereken incelikleri anlattı. Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle oruç süresi...


Acıbadem Eskişehir Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Son, diyabet hastalarının oruç tutarken dikkat etmesi gereken incelikleri anlattı.

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle oruç süresi yaklaşık 17 saati buluyor. Bunun yanı sıra hava sıcaklıklarının gün geçtikçe artması sağlıklı insanları bile zorlarken, diyabet hastası olan kişilerde ciddi sorunlar oluşturabiliyor. Oruç tutarken beslenmelerine ve günlük alışkanlıklarına dikkat etmeyen diyabet hastalarında sıkça sağlık sorunu yaşanabiliyor. Bu yüzden diyabeti olan kişilerin doktorlarının önerilerine harfiyen uymaları çok önemli olduğu bildiriliyor. Oruç tutmasına hekim tarafından izin verilen diyabetli bireylerin bazı kurallara uymaları gerektiğini ifade eden Acıbadem Eskişehir Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Son, diyabet hastalarının düzenli beslenmeleri, yeterli sıvı almaları, ilaçlarını aksatmamaları ve düzenli kan şekeri takibi yapmalarını önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.