"Akademisyenler geri dönmeli"

“Akademisyenler geri dönmeli”
20 Akademisyenin barış bildirisine imza attıklarından dolayı üniversiteden uzaklaştırılması kararını eleştiren Eğitim sen üyeleri “Rektörlük, Barış Bildirisi imzacısı oldukları için başlattığı disiplin soruşturmasından...

20 Akademisyenin barış bildirisine imza attıklarından dolayı üniversiteden uzaklaştırılması kararını eleştiren Eğitim sen üyeleri “Rektörlük, Barış Bildirisi imzacısı oldukları için başlattığı disiplin soruşturmasından yaklaşık altı buçuk ay sonra, görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanması gibi akli ve ahlaki temelden yoksun tuhaf bir uygulamayla karşımıza çıkmış bulunuyor.” Dediler.
Sendika adına açıklamayı yapan Şube Başkanı Serkan Demir üniversite rektörünün OHAL'den kendisine vazife çıkardığını iddia etti. Demir şunları söyledi; “Barış bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik bu uygulamayı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Gülen Cemaati'ne yönelik başlatılmış bulunan operasyonun kendilerine de uzanabileceği korkusu içinde olanların, dikkat dağıtma, yerel ve genel iktidar odaklarının gözüne girmeye çalışma hamlesi olarak değerlendirdiğimizin bilinmesini isteriz. Benzer hamlelerin Hakkâri, Van ve Tunceli üniversitelerinde de yapıldığını fakat uygulamaların boşa düştüğünü hatırlatmak isteriz.
15 Temmuz darbe girişimi iddiası ile hiç biri ilgisi olmayan, 6 ay önce başlamış bir soruşturma gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan sendikamız üyelerinin mağduriyetlerinin giderilerek görevlerine dönmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz.
Bu inancı paylaşan herkesi, Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçlerini ve tüm barış savunucularını, 8 Ağustos Pazartesi günü saat: 12.30' da Anadolu üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde, açığa alınan akademisyenlerin yapacağı basın açıklamasına destek vermeye çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.