EMEK PARTİSİ "Masal dünyasına hoş geldiniz"

EMEK PARTİSİ “Masal dünyasına hoş geldiniz”
Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, siyasetçilerin  ve ’onların borazanı medya’nın ’Ekonomimiz çok iyiymiş’, ’herşey yolunda gidiyormuş’ masalı anlattıklarını öne sürerek “Bir varmış, bir yokmuş, masal dünyasına...

Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin öge, siyasetçilerin  ve 'onların borazanı medya'nın 'Ekonomimiz çok iyiymiş', 'herşey yolunda gidiyormuş' masalı anlattıklarını öne sürerek “Bir varmış, bir yokmuş, masal dünyasına hoşgeldiniz” diye yanıtladı.
 Türkiye'de zengin ile yoksul arasındaki makasın her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten öge, aylık geliri 520 TL olan yoksulların sayısının 11,2 milyon, aylık geliri 624 TL olan yoksulların sayısının ise 16,7 milyon olduğunu söyledi.
 Türkiye'de sefilleri oynayan yaşayanların sayısının ise 27,9 milyon insan olduğunu belirten Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin öge, “Türkiye nüfusunun %67'si borçlu. Halkın %43'ü rutubetli evlerde, %39'u sızdıran çatılı evlerde yaşıyor. TüİK'in açıkladığı verilere göre; en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay bir önceki yıla göre %0,6 artarak  %46,5 yükseldi. En düşük gelire sahip %20'lik grubun payı ise %0,1 azalarak %6,1 oldu. Alın size 'ileri demokrasi' ile yönetilen, 'kalkınan Türkiye' nin sosyal adaleti” dedi.
 İşçi ve emekçilerin tatil, sinema ve tiyatroya gitmesinin, eve biftek veya pirzola almasının hayal olduğunu öne süren öge, “İşsizlik almış başını gidiyor, yeniden çift haneli rakamlara ulaştı. Geçici iş başvurularına binlerce kişi sabahın köründeuzun kuyruklar oluşturarak İşkur bürolarına başvuruyor. İş cinayetlerinde ölen işçilerin sayısı devamlı artıyor. AKP Hükümeti ise 'İşçi sağlığı ve işçi güvenliği' yasasının uygulanmasını devamlı erteliyor. Zirvede sefahat, aşağıda sefalet yaşanırken, işçi ve emekçiler 'Adaletin bu mu dünya?' şarkısını söylemeye devam ediyorlar” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.