Başkan Ataç pişmaniye çekti

Başkan Ataç pişmaniye çekti
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Ümraniyeliler ve Bahçecikliler tarafından ağırlandı.Ümraniyeliler ve Bahçecikliler tarafından misafir edilen Tepebaşı Belediye Başkanı Başkan Ataç, önce pişmaniye çekti daha sonra...



Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, ümraniyeliler ve Bahçecikliler tarafından ağırlandı.

ümraniyeliler ve Bahçecikliler tarafından misafir edilen Tepebaşı Belediye Başkanı Başkan Ataç, önce pişmaniye çekti daha sonra kırma böreği yedi.
ümraniyeliler tarafından ağırlanan Başkan Ataç, kuşaktan kuşağa aktarılan geleneksel yöntemlerle üretilen pişmaniyenin yapımına eşlik etti. Pişmaniye yapımının son aşaması olan çekme işlemine de katılan Başkan Ataç daha sonra Bahçecikliler Derneği’nde Rumeli Göçmenleri’nin geleneksel böreklerinden olan kırma’nın tadına baktı.
Geleneklerin ve kültürlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasının önemini vurgulayan Başkan Ataç “Bu geleneklerin ve kültürlerin kalıcı olarak bir arada yaşadığı bir kent Eskişehir. Bu kenti güçlü kılan alaşım da farklı kültürlerin bir zenginlik içinde bir arada yaşaması. Bu açıdan Eskişehir, Türkiye’ye örnektir. Bugün burada beni ağırlayan dostlara teşekkür ediyorum. Her geldiğimde kendimi evimde hissediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.