Güney Kore Dostluk Konseri

Güney Kore Dostluk Konseri
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 3 Şubat 2017 tarihinde Pet Holding’in katkılarıyla Güney Kore-Türkiye Dostluk konseri verecek. Güney Koreli piyanist Chul  Hee Yoon ve Türk piyanist Mehveş Emeç’in solist...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 3 Şubat 2017 tarihinde Pet Holding’in katkılarıyla Güney Kore-Türkiye Dostluk konseri verecek. Güney Koreli piyanist Chul  Hee Yoon ve Türk piyanist Mehveş Emeç’in solist olarak katılacağı konserde, Y. J. Lee’nin Arirang Festival adlı eserinin Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek. 
        Eskişehir’de dostluk konserleri rüzgarı esmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Güney Kore-Türkiye Dostluk Konseri ile sanatseverlere Uzakdoğu’dan müzik esintileri sunacak.
       Güney Koreli piyanist Chul  Hee Yoon ve Türk piyanist Mehveş Emeç’in konuk solist olarak yer alacağı konser 3 Şubat 2017 Cuma günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleşecek.
       Şef Ender Sakpınar yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın konserinde, Y.J. Lee’nin, Arirang Festival adlı eseri ile R. Schumann’nın La Minor Piyano Konçertosu, W. A. Mozart’ın No. 20 Piyano Konçertosu ile H. N. Tuna’nın Türk Dansları adlı eseri seslendirecek. Konserin Güney Koreli piyanisti Chul Hee Yoon, Ginastera ödülünün yanı sıra İtalya'daki Le Muse Uluslararası Yarışması ve Ibla Grand Uluslararası Yarışması'nı kazanarak ün yaptı. Her yıl dünya çapında 50'den fazla konserde solist, solo resitaller, oda müziği ve büyük orkestralarla solist olarak konserler veriyor.
       Dostluk konserinin Türk solisti piyanist Mehveş Emeç, Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı ünvanına sahip olmanın yanı sıra, Fransa’da En iyi Ravel yorumcusu ödülü, Avusturya’da’ Bosendorfer ödüllerini kazandı. Emeç uluslararası alanda Avusturya, Almanya, İspanya, Yunanistan, İrlanda ve İngiltere’de de konserler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.