Eskişehirlilere harika resital

Eskişehirlilere harika resital
Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı’nda eğitim gören Gülsin Onay, bir yıllık aradan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği resitalle,...


Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve üstün Yetenekli çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı'nda eğitim gören Gülsin Onay, bir yıllık aradan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği resitalle, sanatseverlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’ndaki resitalin biletlerini günlerce önceden alan Eskişehirli müzikseverler, dünyanın sayılı eleştirmenlerinden  Peter Cosse’nin, “Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist” olarak tanımladığı Gülsin Onay’ı dinlemeye çocuklarıyla birlikte geldiler.
Uluslararası müzik kariyerinde Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 75 ülkede müzikseverlerle buluşan Gülsin Onay, Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler aldı.
İkinci bölümde  dünyanın en ünlü bestecilerinden Beeethoven’in ‘Sonat No.12 de minor, op. 111 eserini seslendirdi. Resital sonunda müzikseverler tarafından dakikalarca alkışlanan sanatçıya plaket verildi. Gülsin Onay başarılı resitalden sonra, hayranlarının imza ve fotoğraf çekilme isteklerini yerine getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.