FETÖ'de ilk cezalar

FET֒de ilk cezalar
Eskişehir adliyesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamındaki dava da haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak ve faaliyetlerine katıldıkları ileri sürülen iki öğretmen hakkında hapis cezası verildi.15 Temmuz darbe...


Eskişehir adliyesinde görülen FETö/PDY soruşturması kapsamındaki dava da haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak ve faaliyetlerine katıldıkları ileri sürülen iki öğretmen hakkında hapis cezası verildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fettullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETö-PDY) soruşturması kapsamında yakalanan zanlıların yargılanmaları devam ederken ilk ceza da dün görülen duruşmada verildi.
Darbe girişiminin ardından polisin düzenlediği operasyonlar sırasında yakalanarak tutuklanan zanlılardan olan iki öğretmen hakkında mahkeme heyeti ”Silahlı Terör örgütüne üye olmak ve faaliyetlerine katılmak” suçu iddiasıyla aldığı hapis cezası kararını açıkladı. İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava duruşmasında Eskişehir’de görev yapan ve tutuklu yargılanan M.A. hakkında, adaletin ortaya çıkmasına yardımcı olmadığı ve pişmanlık duygusu yaşamadığı kanaatine de vararak 10 yıl 6 ay, tutuksuz yargılanan M.B. isimli öğretmene de 3 yıl 1 ay hapis cezasının verilmesini kararlaştırdı. Duruşma ilk kez verilen hapis cezası kararının açıklanmasıyla son buldu. Eskişehir’de yargılanmalarına başlanılan FETö/PDY operasyonu sanıkları hakkında ilk ceza kararı da dün açıklanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.