Onlar bugünü göremedi!

Onlar bugünü göremedi!
Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü… Çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kadınlar günü çeşitli etkinliklerle kutlanılmaya hazırlanırken, şehirde kadına şiddetin geldiği nokta ise tüyler...

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü…
çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kadınlar günü çeşitli etkinliklerle kutlanılmaya hazırlanırken, şehirde kadına şiddetin geldiği nokta ise tüyler ürpertti.
Eskişehir’de son bir buçuk yıl içerisinde 4 kadın cinayet kurbanı oldu. 3 kadın eşleri tarafından acımasızca öldürülürken, bir kadın ise iş çıkışı Organize Sanayi’de bindiği bir arabanın sahibi tarafından katledildi.
Ortaya çıkan tablo kadın cinayetlerinin geldiği noktanın ispatı oldu.
Eskişehir’de son bir buçuk yıl içerisinde yaşanan kadın cinayetleri ise şöyle:
Emek Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi'ndeki bir apartman dairesinde 16 Ekim 2015'te meydana gelen olayda, Eskişehir Açık Cezaevi'nde gardiyan olarak görev yapan A. K., aralarında çıkan bir tartışmanın ardından eşi Fatma Karacayaka'yı 41 yerinden bıçaklayarak öldürmüş, olayın ardından polise teslim olmuştu. Karacakaya ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmıştı.
Selime Ateş ise, 24 Kasım 2016 tarihinde Yeşiltepe’de telefonu açmadığı gerekçesiyle eşi tarafından katledilmişti.  Eşi İ. A.’ye müebbet hapis cezasıyla yargılanırken “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi yapılmıştı.
30 Mayıs 2016 tarihinde Gizem Bulut’un, Manisa’dan 2 ay önce sevgilisi olduğu iddia edilen Ramazan A. ile birlikte Eskişehir’e geldiği ileri sürülmüştü.  Eskişehir çamlıca Mahallesi’nde kalmaya başlayan R. A. ile Gizem Bulut’un yerini öğrenen koca ü. B. ise Manisa’dan kiraladığı 07 KGB 49 plakalı otomobille Eskişehir’e gelmişti. ü. B., adresini öğrendiği eşini çamlıca Mahallesi’ndeki ikamette tabancayla ateş ederek öldürmüştü. Ardından evden çıkan ü. B., daha sonra evin yakınlarında çalıştığı kahvenin önüne çıkan Ramazan A.’yı da başından ve karnından vurup kaçmıştı. ü. B., olayın ardından polisler tarafından yakalanmıştı. Sanık çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Dava hala devam ediyor.
öte yandan Kader Kaya ise 17 yaşında iş çıkışı organize sanayide bindiği bir arabanın sahibi tarafından ormana götürülüp önce tecavüze yeltenip ardından direndiği için öldürülmüştü. Dava hala sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.