21. Eskişehir Sanat Ödülleri sahiplerini buldu

21. Eskişehir Sanat Ödülleri sahiplerini buldu
Eskişehir Sanat Derneği’nin geleneksel olarak 21 yıldır düzenlediği 2023 Eskişehir Sanat Ödülleri töreninde 22 dalda yılın sanatçıları ödüllerini aldı.

Büyükşehir Sanat Merkezi’nde yapılan törende konuşan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner “Gelişmiş ülkelerin sanatta öne çıkmış şehirlerinde, şehirlerin sivil sanat kurumları tarafından verilen bu yılın sanat ödülleri töreni ülkemizde sadece 1952 yılından beri Ankara’da, bir de 2002 yılından beri Eskişehir’de yapılmaktadır. Ulusal düzeyde verilen bu Eskişehir Sanat Ödüllerini 21 yılda 472 sanatçı almıştır” diye konuştu.

Sanata Emek Ödülünü Erdoğan Ulukan, Kültür ve Sanata Destek Ödülü Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid Yüzügüllü, Resim Ödülü Emine Kahvecioğlu ve Veciye Düzaratoğlu, Heykel Ödülü Orçun İlter, Seramik Ödülü Semra Demokan, Cam Sanatı Ödülü Kaan Çil, Fotoğraf Ödülü Nuri Parlakyıldız, KarikatürÖdülü Vicdan Bulunmaz Özer, Lületaşı Ödülü Ertuğrul Algan ve Sema Ersoy, ÖyküÖdülü Veli Bayram ve Gürcan Banger, Roman Ödülü Ülkü Yağmur, Çocuk Yazarı Ödülü Özlem Pekcan, Araştırma Ödülü Özkan Aras, Tiyatro Ödülü E.B.B. Şehir Tiyatroları “Ayak Bacak Fabrıkası”oyunu ve Eskişehir Sanat Tiyatrosu “İşkilli Memo”oyunu, Sinema Ödülü Saffet Pamuk, Müzik Ödülü E.B.B. Senfoni Orkestrası

Yönetici Küratör Ödülü Seran Tepeoğlu, Sanat Kurumu Ödülü : Lületaşı El Sanatları Koruma Yaşatma Derneği aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.