Anadolu "İzmir Tarih Rotalar" sergisine ev sahipliği yapıyor

Anadolu "İzmir Tarih Rotalar" sergisine ev sahipliği yapıyor
Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “İzmir Tarih Rotaları: Çevresel Grafik Tasarım Sergisi"nin açılışı Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda yapıldı.

Serginin sahibi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Tuğcan Güler sergiye ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Grafik tasarım kâğıt üzerinde başlar kâğıt üzerinde devam eder. Çevresel grafik tasarım dediğimiz şeyde kâğıttan kopmuş oluyoruz. Çevresel grafik tasarım ürünlerinin her biri farklı materyallerden oluşur.

Bu tasarımlar şu anda her ne kadar kâğıt üzerinde sergilense de çevrede bunları gerek metal gerek alüminyum gerekse beton şeklinde görebilirsiniz. Çevresel grafik tasarımlarını göstermek için böyle mecralara ihtiyacımız var çünkü benim yaptığım tasarımları sokağa çıkıp bakmazsanız göremezsiniz.

Kartvizit, afiş, internet gibi grafik tasarım ürünleri dolaşıma çıkar, böyle bir tabir vardır. Bunları her yerde görürsünüz ama çevresel grafik tasarımını görmezsiniz, gidip bakmanız gerekir.”

İzmir Tarih Rotaları: Çevresel Grafik Tasarım Sergisi, 26 Aralık Salı gününe kadar ziyarete açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.