Eskişehir Yunus Emre ile buluştu

Eskişehir Yunus Emre ile buluştu
 Muhabir
Eskişehir Sanat Derneği tarafından şiirimizin büyük şairi Yunus Emre’nin sanat ortamında şiirlerle anılması ve şairlerin Yunus Emre’nin etrafında buluşması amacıyla 2004 yılında başlayan şiir etkinliğinin 19.'su yapıldı.

Ülkemizin değişik şehirlerinden şairlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik çerçevesinde düzenlenen 15. Yunus Emre Şiir Yarışmasında ödül kazananlarında ödülleri verildi.

19. Yunus Emre şiir Buluşması’nın açılışında konuşan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner “19 yıldır düzenlediğimiz bu Yunus Emre’ye yakışan etkinliğimizde her yıl ülkemizin önde gelen şairlerimizi Eskişehir’e getirerek önemli şiir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Ayrıca 15 yıldır düzenlediğimiz şiir yarışmalarımızda 150 şairimiz Yunus Emre adını taşıyan bu ödülleri aldılar ve her biri bu büyük onuru taşıyorlar.Bizler de onlarla tanışıyoruz, onlara bu ortamı yaratıyoruz. Bundan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Serbest konulu ve Yunus Emre İçin Yazılmış Şiirler diye iki kategoride yapılan yarışmanın sonuçu olarak Serbest konulu şiirlerde Birincilik Ödülünü Eskişehir’den Evrim Sabur, İkincilik Ödülünü Antalya’dan Yıldırım Uzun, Üçüncülük Ödülünü Eskişehir’den Yeliz Gür, Mansiyonları Bursa’dan Elif Burcu Özkan ve Karaman’dan İbrahim Şaşma. Yunus Emre İçin Yazılmış Şiirler de Birincilik ÖdülünüDüzce’den Yunus Kara, İkincilik Ödülünü İstanbul’dan Ersin Aydın, Üçüncülük Ödülünü Ankara’dan Nevzat Bayramoğlu, Mansiyonları Hatay’dan Esra Soytürk ve Eskişehir’den Avni Yegin kazandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.