Eskişehir'de düzenlenecek 3D Gençlik Festivali'nin tarihi belli oldu!

Eskişehir'de düzenlenecek 3D Gençlik Festivali'nin tarihi belli oldu!
2’inci Uluslararası 3D Gençlik Festivali 27 Ekim’de başlıyor.

Odunpazarı Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında muhteşem bir demokrasi şölenine imza atmaya hazırlanıyor. Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Avrupa Birliği Derneği iş birliği ile düzenlenen 2’inci Uluslararası Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali, 27-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Kanlıkavak Parkı’nda gerçekleşecek. “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’nin Demokrasi Tecrübesi”, “Dijitalleşme ve Toplumsal Dönüşüm” ve “Eskişehir’de Genç Olmak” konu başlıklarının ele alınacağı festivalin kortej yürüyüşü ise 26 Ekim Perşembe günü yapılacak.

Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Avrupa Birliği Derneği iş birliği ile Türkiye’de ve Eskişehir’de ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen Odunpazarı Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali’nin ikincisi, 27 Ekim 2023 Cuma günü başlayacak. Kanlıkavak Parkında yapılacak olan 2’inci Uluslararası 3D Gençlik Festivali, 3 gün sürecek. 29 Ekim 2023 Pazar günü sona erecek olan festival, toplumun tüm kesimlerinin siyasal katılım ve yönetişim bilincini artırmayı hedefliyor. 2’inci Uluslararası 3D Gençlik Festivali’nin startı, 26 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek Kortej yürüyüşü ile verilecek. Saat 16.30’da Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi önünden başlayacak kortej yürüyüşü, festivalin yapılacağı Kanlıkavak Parkı’nda sona erecek.

BU YIL ALANDA 3 ÇADIR OLACAK

Festival alanında geçen yıldan farklı olarak, bu yıl üç çadır bulunacak. A, B ve C adı verilen çadırlarında Dinleme, Diyalog, Dayanışma ile Denge ve Denetleme Ağı Etkinlikleri gerçekleştirilecek. Festivalin açılış seremonisi 27 Ekim Cuma günü saat 11.30’da yapılacak. Seremoninin ardından da A, B ve C çadırlarında etkinliklere başlanacak. Festivalin ilk günü A ve B çadırlarında “Dijitalleşme ve Toplumsal Dönüşüm”, “Demokrasinin Türkiye’de Asırlık Yolculuğu” ile “Aktif Vatandaşlık ve Z Kuşağı” konuları moderatörler ve raportörler eşliğinde ele alınacak. Denge ve Denetleme Ağı Etkinliklerinin düzenleneceği C çadırında ise “Yerel Demokrasi Atölyesi-I” ve “Denge Denetleme Oyunu” gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.