Sessizlerin gözüyle sessiz dünyayı anlattı

Sessizlerin gözüyle sessiz dünyayı anlattı
Eskişehir’de yaşayan işitme engelli Deniz Bağ, doğal parçalarla yaptığı eserleri ‘Sessiz Dünya’ sergisinde vatandaşlarla buluşturdu.

Atilla Özer Karikatür Evi’ndeki ‘Sessiz Dünya’ sergisinde Deniz Bağ tarafından yaprak, ahşap ve dal parçaları kullanılarak yapılan eserler yer alıyor.

Olgunlaşma Enstitüsü’nde memurluk yapan Bağ, bu çalışmalar ile dışarıda gördüğü doğa parçalarını yeni gibi göstermek ve tekrar canlandırmak istediğini söylerken, bir işitme engelli olarak sessizlerin gözünden doğanın sessiz dünyasını anlatmak istediğini ifade etti.

deniz-bag-2.jpg

Deniz Bağ, sağlık şartları el verdiğinde gelecekte yeni sergiler açmak istediğini de sözlerine ekledi.

“Bu sefer sessizlerin gözüyle sessiz dünyayı anlatmak istedim”

1977 yılında Adapazarı’nın Doğançay köyünde doğan Deniz Bağ, doğayı ve yeşil rengini çok sevdiğini belirtti.

Ormanların kendisine huzur ve mutluluk verdiğini dile getiren Bağ, “Doğal parçaları değerlendirmek istedim. İlk önce manolya yaprağına bir şey çizmeye başladım. Sonra bu çok hoşuma gitti ve devam ettim. Yaprak, ahşap ve dal parçalarını değerlendirmek adına çalışmalar yaptım. Bunları dışarıda gördüğüm zaman üzülüyordum, onları değerlendirmek istedim. Eski yerleri olan dallardaki gibi güzel görünmelerini ve tekrar canlanmalarını istedim. Bu sefer sessizlerin gözüyle sessiz dünyayı anlatmak istedim. Sağlığım el verdikçe yeni sergiler açmayı düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.