FRANSIZ GRUBUN BİLDİRİSİ, KUR'AN BİLGİSİZLİĞİDİR-6

 



  • o  Kendi ırklarından olmadığı için Hz. Muhammed’in Peygamberliğini kabul etmemelerinin yanlışlığı vurgulanmıştır


Bakara-90. Bu insanlar, Allah'ın, kullarından uygun gördüğünü /Muhammed'i peygamber olarak atayınca, kendi ırklarından olmadığı ve onu kıskandıkları için Kur'an'ı inkâr ettiler ve O'na karşı tavır aldılar. Bu yüzden felaket üstüne felakete uğradılar ve böyleleri için ayrıca Ahrette perişan edici bir azap da söz konusudur.



  • Bozgunculuklarından dolayı tarihteki İsrailoğulları’nı Allah’ın sevmediği belirtilmiştir.


Maide-64……Ve onlar (İsrailoğulları), devamlı olarak yeryüzünde bozgunculuk yapmak üzere de dolaşıp dururlar. Allah ise bozguncuları /fesatçıları kesinlikle sevmez.



  • İsrailoğullarının atalarının lanetlenmiş olduğu açıklanmıştır


Nisa-47. Ey Kitap verilenler! Size tekrar şunu söylüyoruz ki, Ahrette size gerçekleri göstereceğimizde utanç ve pişmanlıktan yüzleriniz allak bullak olmadan veya geçmişte onlara Tevrat’ı verip Cumartesi günü yasağına uymayan atalarınızı la­netlemiş olduğumuz gibi sizi de lanetlemeden önce, tahrif edilmemiş gerçek Tevrat ile bildirdiklerimizi de tasdik edip doğrulayan olarak indirdiğimiz Kur'an'a gelin iman edin. çünkü Allah'ın emri her zaman mutlaka yerine getirilmektedir.


Maide-78. İsrailoğullarından, Allah’ın yanında başka ilah kabul ederek küfre sapmış olanlar, hem Davud, hem de Mer­yem oğlu İsa tarafından lanetlenmişlerdi. çünkü onlar, Allah’a karşı isyankârdılar, hak ve adalet konusunda sınır da tanımıyorlardı. 



  • o  Yanlışlarına devam etmeleri nedeniyle İslâm’ın örnekliğinin Kur’an ile sonlandırılmış olduğuna değinilmiştir


Al-i İmran-110. Ey Peygamber! Sizler Allah'ın indirdiği gerçeğe /Kur'an'a içtenlikle bağlanmanız, insanlara iyiliği /hayırlı olanı öğütlemeniz, kötülükten korumanız ve Allah'a şirk koşmadan iman edip bildirdiklerimize uymaya devam etmeniz nedeniyle insanlara örnek oldunuz. Keşke tüm kitap sahipleri de sizler gibi şirk koşmadan iman etseler, kendileri için çok daha hayırlı olur. Gerçi içlerinde sizin gibi mümin olanlar var, ama ne yazık ki, çoğunluğu fasık /yanlış yola sapmış durumdalar.


Hac-78. Ey iman edenler! Ayrıca tek Allah’a iman etme ve kesin hüküm olan buyruklarına uyma uğrunda, diğer insanlara da uyarıda bulunmak üzere gereken çaba ve mücadele etmeyi /cihad göstermeyi de mutlaka ihmal etmeyin. çünkü Allah, sizi bunu yapmanız için seçmiş bulunmaktadır. Sizin bu görevin altından kalkacağınıza güveniyor ve dini olan İslam'a sahiplenmenizi bekliyor. Zaten size dini kurallarla ilgili hiçbir zorluk oluşturulmamıştır. Babanız İbrahim'in ümmeti /soyu da sizin gibi seçilmiş bir milletti. Allah, gerek size ve gerekse önceki tek ilah olarak Allah'a ve bildirdiklerine inanmış ümmetlere Müslüman ismini vermiştir. Bu nedenle de en son indirdiğimiz vahiy kitabı olan Kur’an ile de Peygamber sizi uyaracak ve kıyamet günü O’na uyup Müslüman olduğunuza şahitlik edecek, sizler de bütün insanları uyarıp Müslüman oluşlarına şahitlik edeceksiniz. İşte bu nedenle ve onlara örnek olmak üzere, salâtı ikame edin ve zekâtı ve infakı hakkıyla uygulamayı da ihmal etmeyin. Her amelinizde de sadece ve daima Allah’ın rızasını gözetin. çünkü O, sizin Mevla’nızdır /en yakın dostunuzdur. O’nun dostunuz ve yardımcınız /destekleyeniniz oluşu, ne büyük bir nimettir bir bilseniz!



  • Hıristiyanlarla ilgili şu konular ve ayetler bulunmaktadır:

  • o Hıristiyanlarla da İsrailoğulları gibi İncil’de bildirilen kurallara uyma anlaşması yapılmış ve söz alınmıştı


Maide-14. Ayşekilde “Biz Hıristiyaz /Nasraniyiz" diyenlerden de söz almış­ /anlaşma yapmıştık. Ancak onlar da uymaları istenen muhkem /değişmez amaç hükümlerin birçoğunu unuttular. Bu yüzden de kıyamet gününe kadar sürmek üzere, aralarına şmanlık ve kin duygularını /olumsuz nefslerini saldık. Bu arada bütün yaptıklarını da Allah, onlara kıyamet günündeki hesap sırasında açıklayacaktır.



  • o Hıristiyanlarda, müşrik Yahudilerden daha makbul olanlar var


Maide-82. Ey Peygamber! İnsanların arasında, iman edenlerin en azılı düşmanı olarak şirk koşanların /müşrik Yahudilerin olduğunu göreceksin. Bunun yanında iman edenlere sevgice en çok yakınlık gösterenlerin de, "Biz Hıristiyanız" diyenlerden olduğunu. çünkü o "Hıristiyanız" diyenler arasında, Yahudiler gibi kibre kapılmamış ve kendilerini diğer insanlardan ayrıcalıklı görmeyen, Kur'an ve Hz. Muhammed'i kabul eden din adamları /ruhbanlar vardır. 



  • Kitaplılardan doğru yolda olanlar, şirk koşmayanlar ve Salih ameller gerçekleştirenler olduğuna değinilmiştir


Al-i İmran-113. Ancak tabii ki kitap sahiplerinin hepsi aynı değil. Aralarında geceleri Allah'ın ayetlerini okuyup, Allah'a teslimiyetlerini, kulluklarını belirtenler, yani secde edenler de var. 114. Ve bunlar, Allah'ın tek ilah olduğuna ve Ahret gününde hesaba çekileceklerine inanırlar, iyiliği öğütlerler, aşı­rılıktan, kötülükten alıkoyarlar ve hayır işlerinde yarışırlar. İşte onlar Kur'an'daki muhkem /değişmez amaç hükümler doğrultusunda olumlu işler gerçekleştiren salih kişilerdendirler. 115. Bunların yaptıkları her olumluluk /hayırlı amel, karşılık­sız kalmayacaktır. çünkü Allah takva sahiplerini /sakınanları çok iyi bilir.


Al-i İmran-199. Ey Peygamber! Daha önce kitap (sahifeler, Tevrat, Zebur, İncil) verilmiş olanlardan öyleleri de var ki Allah'a, Sana indirilene /Kur'an'a ve kendilerine indirilenlere iman etmektedirler. Ve Allah'ın bildirdiği mesajlarına uyamamanın büyük bir korkusu içindedirler (takva sahibidirler). Allah'ın ayetlerini de menfaatleri karşılığı gizlemedikleri gibi değiştirmezler de. İşte böylelerinin ödülleri Rableri tarafından mutlaka verilecektir. çünkü Allah, bu şekildeki olumlu hesabın karşılığını çabuk ­verendir.


Hac-17. Allah, kıyamet günü Yahudiler, Sabiîler, Hıristiyanlar, Mecusiler'den ve başlangıçta şirk koşuculardan da olup sonradan içtenlikle iman etmiş olanların ayırımını yapacaktır. çünkü Allah, her canlının yaptığı her şeye şahit olandır.


Bu ayetler ışığında, konuya bütüncül olarak baktığımızda şunları söyleyebiliriz.



  • Allah, hiçbir şekilde şirk koşulmamasını istemektedir.

  • Allah, şirk koşulmaması yanında, vahiy kitaplarının herhangi birindeki gerçekleri benimseyen ve Salih ameller /faydalı işler gerçekleştireni makbul kişi kabul etmektedir.

  • Allah, Yahudi ve Hıristiyanların atalarının tarihteki yanlış davranışlarına değinip onların lanetlenmiş olduklarını ve sonraki bütün kitaplılar tarafından aynı yanlışların tekrarlanmaması için ikaz etmekte ve ders alınsın istemektedir.

    • Allah, dinin tek ve tek kaynaklı olduğunun bilinmesini ve farklı görüşlerin hoşgörü sınavı olduğunu ve değil öldürmek veya karşı çıkılması, düşmanlık nedeni bile görülmemesini istemektedir.




 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi