Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Herkes aldığı malın fiyatını kontrol etsin.

Mehmet ömürlü alışverişi sırasında yaşadıklarını anlatmış gönderdiği mail ile. Tüketiciyi uyaran mailini aynen yayınlıyoruz.


Market alış verişlerinde artık o kadar çok sıkıntı yaşıyoruz ki; nereye başvuracağımızı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sorun şu her gün markete gidiyoruz, evin eksiğini önceleri aylık alıyorduk, şimdi ise günlük az az alabiliyoruz. Markete girdiğimizde reyondaki fiyat oyunları ve müşteriyi aldatmaca oyunları artık bıktırdı.


13 Ekim de iki ayrı marketten alış veriş yaptım. İsmini reklam olmasın diye vermiyorum ama gerekirse bu iddiamı ispatlarım hatta tüm marketlerde araştırma yapılsın. Dediğimin doğruluğu ortaya çıkacak. Bir ürünün yanına geldim, büyük yazılarla fiyatını yazmışlar beş TL diye. Rafda üç nokta doksan beş kuruş kasaya gittim kasada hangisi çıkacak diye baktım. üç doksan beş çıktı. El ilanlarında yazılan ürünün indirimli fiyatı üç doksan beş ödedim. Şimdi rafda ve yanında büyük rakamlarla yazılan beş TL ile rafda yazan neden bir birini tutmuyor, bu birinci market alışverişim. İkinci markete girdim. çaylara baktım indirim var mı? diye. Rafda çayı indirimli gördüm ve çayı aldım. çayın raf fiyatı yirmi iki lira sıfır beş kuruşdu. Kasa da çıkan fiyat bir kilo çay yirmi iki tl doksan kuruş oldu şaşırdım. Rafda yazanla yine tutmuyor ALLAH' tan kasanın yanında reklamlarını bastırdığı el ilanları vardı markete ait onu da gösterdim ve dedim ki; Rafda yazanla ödediğim neden farklı kırk kuruş fazla aldınız dedim ve bastırdıkları el ilanını da göstererek benden aldığı fazla parayı geri aldım. Şimdi tüm müşterilere böyle yaparak dikkat etmeyen ve parasını geri almayan müşterilerin hakları yenmiş bu fazla paralar kimin cebine ya da kasasına girecek soruyoruz? Neden bu şekilde raf’da farklı kasada farklı el ilanlarında farklı fiyatlar yazarak tüketiciyi kandırıyorlar? Bu haksızlık değil mi? Bu haksızlığa ne zaman son verecekler? Tüm marketlerde kaç kalem böyle bilen araştıran var mı? Benim bu iddiamı ispatlamak için kime başvuracağım ya da gerek var mı? Neden fiyatları araştırmıyorlar? Son zamanlarda zaten fiyatlar durmadan artıyor bir de indirim yapmışlar gibi gramları düşürerek tüketiciyi aldatıyorlar. zamlar geri çekilmiyor sadece gramajlar düşürülüyor adetler azaltılıyor, indirim yapmışlar gibi yanıltıcı reklamlar yapıyorlar kilolara zam geldiğini fark etmeyelim diye böyle oyunlar oynanıyor. Tüketicinin hem kafası karıştırılıyor hem cebindeki para çalınıyor. Benim tavsiyem herkes aldığı ürünü raf fiyatıyla kasadaki fiyatı muhakkak karşılaştırsın büyük oyunlar oynanıyor kasadaki fiyatlar değiştirilmiyor. Birde özür dileriz deyip kasa fiyatları düzeltilmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi