Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Kafasına göre zam yapanlara engel olunmalı...

 


Okurumuz özellikle salgın döneminde insanların İhtiyaç duyduğu temel mal ve hizmetleri sık sık zammı yapılmasından yakındaki.


Özellikle sık tüketilen gıda maddelerinde birbiri ardına zam geldiğinden yakınan okulumuz bu zamanların bazı fırsatçılar tarafından da abartıldığını ifade etti..


Aslında temel ihtiyaç maddelerinde yapılacak olan zam oranının belirli bir miktarı aşmaması gerektiğini söyleyen ve bu konuda ülkeyi yönetenler tarafından bir oran belirlenmesi gerektiğinin altını çizen okurumuz” Bir ürüne gelebilecek zam aşağı yukarı bellidir. Bu zam haddinden fazla olmaması gerekir. Ancak son günlerde özellikle temel gıda maddelerini aşırı zamlar geliyor. Bu gelen zamların hiçbir açıklaması da yok. Mantıksız bir şekilde zamlanan ürünler Vatandaşı zora sokuyor. Bu konu ciddiyetle ele alınmalı. Devletin kurumları bir malın değerinin çok üstünde zam görmesine müsaade etmemeli. Her ne kadar serbest piyasa ekonomisi olsa da Devlet fırsatçılık yapanlara kesinlikle izin vermemeli böylece vatandaşın mağdur olması da engellenmeli.” Dedi.


Okulumuzun temel ihtiyaç maddeleri ne yapılan aşırı zamlarla ilgili söylediklerini aynen yayınlıyor ve konuyu ilgilenenlerin bilgisine sunuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi