Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

NEDİR BU KORNA ÇALMA MERAKI?

Gazetemizi arayan okurumuz şehir trafiğinde rahatsızlık veren bir duruma dikkat çekerek sürücülerin korna çalma konusunda daha hassa davranması gerektiğini söyledi.


Şehir içi trafiğin son günlerde yoğun bir hal aldığını anlatan okurumuz, bu sıkıntıya çare olarak dikkatli parklanma ve duraklama yapılması, kavşakların boş yere işgal edilmemesi ve kurallara riayet edilmesi ile aşılabileceğini söyledi.


Buna rağmen trafiği korna çalarak açma gayreti içinde olanların bulunduğunu söyleyen okurumuz; “Işıklarda daha yeşil tam olarak yanmadan bile araçlardan korna sesi yükseliyor. Trafiğin sıkıştığı anlarda pek çok sürücü yine kornaya sarılıyor. Oysa korna çalarak trafik açılmaz. Korna çalmak çevrede gürültü kirliliğinden başka bir işe yaramıyor. Bununla birlikte sürücülerin paniklemesine de yol açıyor. Hatta kazalara bile davetiye çıkaracak bir hal alıyor. Korna çalmak yerine trafik kurallarına riayet etsek bu sorun daha kolay çözülecek. Ama evlerde hastalar varken, bebekler uyuyorken korna çalarak işi daha da içinden çıkılmaz hale sokuyoruz. Şehir korna sesinden geçilmez hale geliyor. Avrupa şehrine hiç yakışmıyor” diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi