Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Okulun yüzünü dahi göremeden mezun olacaklar.

Okurumuz küçük oğlunun geçtiğimiz yıl meslek yüksek okulunu kazandığını söyledi.


Daha okula başlar başlamaz salgın meydana geldiğini ve üniversitelerin kapandığını söyleyen okurumuz, çocuğunun o günden bu yana okula gidemediğini ifade etti.


Oğlunun okuduğu bölümün zaten iki yıllık meslek yüksek okulu olduğunu söyleyen ve 1:30 yıldır oğlunun kazandığı okula gidemediğinden yakınan okurumuz, bu gidişle dönem sonuna kadar okulların açılmayacağını ve çocuğunun okul yüzü görmeden mezun olacağını söyledi.


Okuduğu bölüm itibarıyla saha ve laboratuar eğitimi alması gerektiğini söyleyen, fakat okullar kapalı olduğu için bunları yapamadığını ifade eden okurumuz” Çocuğun okulu kazandığı günden bu yana eğitim gördüğü alanla ilgili ne laboratuar çalışmasına katıla bildi, ne de sahada eğitim alabildi. Tüm derslerini online olarak uzaktan yapabildi. Benim çocuğum gibi binlerce çocuk aynı şekilde aynı durumda. Bu çocuklar okul yüzü görmeden, dersliklerde ders dinlemeden, laboratuarda ve saha çalışmaları içinde olmadan mezun olacaklar.Zaten ülkede büyük bir işsizlik var. Bu çocuklar sadece uzaktan aldığı eğitimle işte bulamayacak. Bu da beni fazlasıyla üzüyor.”Dedi.


Okurumuz, okul yüzü görmeden mezun olacak çocuklar için saha ve laboratuar çalışmalarının hızlandırılmış bir şekilde verilmesi gerektiğini söylüyor. Okulumuzun çocuğu ile ilgili duyduğu endişeleri aynen köşemize alıyor ve konuyu ilgililerin bilgisine sunuyoruz.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi