RUH ÖĞRENCİ, VÜCUT İSE DÜNYA OKULU ÜNİFORMASI


Ruh'un ne olduğu konusu asırlardır tartışılan, sayısız farklı görüşler ileri sürülen bir konu. Ben de kendimi bildim bileli bu konuyu düşünmüş ve arayışımı sürdürmüşümdür. Tabi bu arayışta temel kitap ve şüphe edilmeyecek belge Kur'an olmuştur.
Ruh ile ilgili ayet İsra-85 ve Hicr-29 bize az da olsa bir fikir vermektedirler (İsra-85. Bir de sana ruhu soruyorlar. De ki; "Ruh, Rabbimin emrindendir. Size ise pek az bilgi verilmiştir". Hicr-29. (Meleklere hitaben) Allah, Ben onu muntazam bir insan kıvamına getirip içine ruhumdan üflediğim zaman, derhal onun için secdeye kapanın (eğitimine destek olun, yardımcı olun) dedi). Görüldüğü gibi Ruh hakkında açık bir bilgi verilmediği belirtilmektedir. Verilen bilgi de "Allah'ın vücuda ruhundan üflemesi" şeklindedir. Bu duruma göre Ruh, Allah'ın yarattıklarından, tecellilerinden biri olmaktadır. İşte bu Ruh denilen varlık, önceden var ve çamurdan kitlesinden (Toprak ile aynı kimyasal elementlerden oluşmuş ve su katılarak çamur haline getirilmiş bir yapıdan), sonra insan vücudu şekli verilmiş olan bu yapıya bağlanmıştır (Fatır-11. Yine bilin ki Allah, önce sizi topraktan, sonra bir damla sıvıdan yarattı ve sonra da sizi erkek ile dişi çiftler halinde çoğalttı. Al-i İmran-59. Şunu da bil ki, Allah katında İsa'nın yaratılışı /Dünyaya (babasız) gönderilişi, Âdem'in de ayrı bir varlık olarak babasız yaratılışı gibidir. Allah, onun vücudunu önce hammadde olarak toprak yapısındaki bir maddeden hazırladı, sonra da ona "Ol" diyerek canlılığını sağladı ve bilinçli insan oluverdi. Rahman-14. Rahman olan Allah, insanı, çömlek gibi pişirilmiş bir çamurdan yarattı). Kur'an'da Ruh'a ins de denmektedir (Zariyat-56. Çünkü Ben İns ve Cin'leri, Allah'tan başka ilah olmadığını ve sadece Bana ibadet etmeleri gerektiğini bilmeleri /öğrenmeleri için yarattım).
Dünya'da yaratılmamıza ilişkin ayetlere baktığımızda, bunun ilahî bir proje olduğunu ve yaşam sırasında şirk koşmaksızın sadece Allah'a ibadet ve kulluk edilmeyi, yapılacak nefs derslerinden başarılı olanları seçmek ve değerlendirmede haksızlık yapılmaması olduğunu görüyoruz (Zariyat-56. Çünkü Ben İns ve Cin'leri, Allah'tan başka ilah olmadığını ve sadece Bana ibadet etmeleri gerektiğini bilmeleri /öğrenmeleri için yarattım. Casiye-22. Şunu da iyice bilin ki Allah, gökleri ve yeri bir amaçla yarattı. Bu amaçlardan biri de, her nefsin yapacağı olumlu veya olumsuzlukların karşılığının tam olarak belirlenebilmesi ve haksızlığa uğramadan karşılığının tam olarak alınmasıdır). Demek ki, Ruh dediğimiz, Dünya öğrencisi olandır ve olumlu nefsleri orta-itidal düzeyde, aşırıya kaçmadan ve yokmuş gibi kullanmazlık yapmamayı, olumsuz nefsleri ise öldürmeyi başarması beklenmektedir. Başarılı olunan her nefs, Ruh'un arınması anlamında ve onun tekâmülü demek olan Dünya okulundan mezun olmasını sağlayacak, başarısızlık ise bu mezuniyetini olumsuz etkileyecektir.
Vücudumuzda beyinden kaynaklanan ve tırnak ucumuza kadar vücudumuzun her bir hücresinin canlılık ve çalışmasını sağlamak üzere dağılan elektrik enerjisi bulunmakta olup, bunun elektromanyetik alanı da vücudun etrafını kuşatmış halde bir alan oluşturur. Allah'ın nefesi konumundaki Ruh ise yine vücudun etrafında olmak üzere şeffaf ve vücudun ikizi gibi benzerlikte bir enerji vücudu halinde yer alır. Astral veya Ruhsal beden diye de isimlendireceğimiz bu enerji bedeni ara bir kordon ile vücuda bağlıdır ve vücudun elektriği bu şekilde devamlı sağlanmış olur.
Mearic-4 ncü ayette Ruh tekil, Melekler ise çoğul ifadelerle tanımlanmışlardır. (Mearic-4. Ve O Allah ki, Meleklerin ve Ruh'un, kendisine Dünya zamanı ile her elli bin yılda bir gün, huzuruna çıktıkları Allah'tır). Ruh'un tek ve ana Ruh şeklinde, Dünya öğrencisi Ruh'ları ise bu tek olan Ruh okyanusundan birer Ruh damlaları olarak düşünüyorum. Böylece de hesap verecek olan Melekler çoğul, Ruh ise tek olandır. Eskilerin deyimiyle bu Ruh, "Külli Ruh" diye tanımlanmaktadır.
Vücudu Dünya Okulu Üniforması gibi araç olarak kullanmakta olan Öğrenci Ruh'un, bu eğitimi süresince başıboş bırakılmamakta, yanına bir Rehber Melek (Saik) verildiğine, devamlı izlenmekte ve amellere dönüşmüş düşünceleri dâhil bütün yaptıklarının da kaydedilmekte olduğuna değinilmiştir (Kıyamet-36. İnsan, başıboş ve başına buyruk bırakılacağını mı zannediyor? İnfitar-10. Şunu iyice bilin ki, sizi sürekli izleyen ve koruyan görevliler /koruyucu Melekler var. 11-12. Ve onlar hassas kaydediciler gibi işlediğiniz her ayrıntıyı da kaydedip dururlar. Kaf-21. Ve nefsler o gün, yanında, dünya hayatında saiki /yol göstericisi /rehberi /yönlendiricisi olan Rehber Melek ve nefsin bütün amellerine şahit olan diğer görevli melekler hep birlikte Allah'ın huzurunda olacaklardır). İşte sürekli olarak yapılan değerlendirme ve puanlandırmaya dayanarak, olumlu veya olumsuz karşılıklarına henüz Dünya'da iken başlanıp, asıl karşılıkların ise ahrette verileceği de vurgulanmıştır (Fecr-14. Çünkü Rabbin, insanları her an gözetlemektedir /durumlarını sürekli değerlendirmekte ve karşılıklarını henüz dünyada iken başlatmaktadır).
Her bir Öğrenci Ruh'un Dünya Eğitimine yönelik kesin puanlandırması ölür ölmez kişisel Mahşerde yapılmakta ve ilk değerlendirme bizzat Ruh'un kendisi tarafından, sonra ince puanlandırma ilahî görevlilerce yapılmaktadır (Kıyamet-14. Yine o gün insan, bütün gerçekleri öğrenmiş olacağı için, artık kendi nefsinin puan durumunu kendisi de görebilecek ve 15. Bir takım bahaneler /gerekçeler de ileri süremeyecektir).
Öğrenci Ruh, Rehber Melek ve insan denilen vücut üçlüsüne Kur'an beşer de demektedir.
NOT: 1. İKİ MART 2016 tarihinde 2 haftada bir Çarşamba günleri saat 17:30-19.00 da Özdilek Sanat Merkezinde Halka açık "DİN-BEYİN ve KUR'AN SOHBETLERİ"ne İnşallah devam edeceğim.





Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi