“Eskişehirliler Millet Bahçesi’ne rağbet göstermiyor”

“Eskişehirliler Millet Bahçesi’ne rağbet göstermiyor”
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın “Eskişehirliler ikinci bir Millet Bahçesi istiyor” söylemine karşı açıklama yaptı.

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın “Eskişehirliler ikinci bir Millet Bahçesi istiyor” söylemlerinin ardından, son günlerde bakım hizmeti eksikliği ile gündeme gelen Millet Bahçesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Mevcut Millet Bahçesi’ne yeterli hizmetin verilmediğinin altını çizen Yalaz, “Millet Bahçesi’nin bakımsız kaldığı, yeterli bakımı almadığı, güzel bir konumda olduğu halde insanların rağbet göstermediği ortada. Bunu bütün Eskişehirliler görüyor. Bakım anlamında, burası Tarım ve orman Bakanlığı’na bağlı ve bakımının da burasının yapması gerekirken bu bakım yapılmıyor. Bu bakımları kimin yaptığını bilmeyen, bilmesi de gerekmeyen vatandaşlarımız bunun belediyeden kaynaklı olduğunu düşünebilir. Burasının belediyelerle alakası olmadığını, hatta belediyelere bırakılmış olsa çok daha güzel olacağını belediyeye ait parklara baktığınızda görebilirsiniz” diye konuştu.

İkinci bir Millet Bahçesi’nin ise şehre gerekli olmadığını ifade eden yalaz, “Parka gerekli hassasiyet gösterilmediği halde, merkezi bir yer olmasına rağmen rağbet gösterilmeyen bir yer olduğu düşünüldüğünde mevkidaşımın söylediği gibi ‘halktan ikinci bir Millet Bahçesi’ talebi olduğunu düşünmüyorum, sahada da böyle bir taleple karşılaşmadım. Gerekli bakımı sağlanmayan bu tarzda bir parkın yapılması hem Eskişehir için bir gereklilik oluşturmaz hem de yapıldığı takdirde bu şekilde devam etmesinin bir anlamı olmayacağını düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

“İKİNCİ BİR MİLLET BAHÇESİ DEĞİL SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMELİLER”

Son olarak yerel seçimlerin ardından iktidar partisinin seçim sonuçlarını doğru okuması, vatandaşın sorunlarına çözüm bulması gerektiğini, böyle bir ortamda gerekli olanın ikinci bir Millet Bahçesi olmadığını dile getiren Yalaz, şunları söyledi:

“İkinci bir Millet Bahçesi yerine iktidar partisi il başkanın şehirde daha farklı konuları gündeme getirmesi gerekiyor. Öncelikle bir yerel seçimi geride bıraktık ve seçim sonuçlarının iktidar tarafından doğru okunmadığını görüyoruz. Burada vatandaşın ekonomik sıkıntısı, geçim derdi, emeklilerin, asgari ücretli çalışanlar düşünüldüğünce öncelik ikinci bir Millet Bahçesi olmamalı. Bunun yerine merkezi iktidarın il temsilcisinin, iktidarın görevi olan vatandaşın yaşadığı bu sorunlar için kafa yorması gerektiğini, buna yönelik projeler üretmesini ve iktidarı da buna yönelik hamleler yapmaya yönlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum