“İYİ Parti artık kaosla anılmayacak”

“İYİ Parti artık kaosla anılmayacak”
İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı hakkında açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeniden genel başkanlığa aday olmayan ve partililere veda eden partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener dönemi kapanırken 27 Nisan tarihinde İYİ Parti’de olağanüstü kurultay düzenlendi. Kurultay yarışında İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, yapılan üçüncü tur oylamada partinin ikinci genel başkanı oldu.

Kongre süreci hakkında konuşan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, “27 Nisan tarihinde Türkiye siyasetinde nadir görülmüş bir demokrasi şöleni, bir kongre süreci geçirdik ve kongrede yine kazanan bizim İYİ Parti ailemiz oldu. Biz Türkiye’de yok olan demokrasiye karşılık kurucu önderimiz Meral Akşener ile bir demokrasi süreci başlattık. Süreçte yılmadan, yıkılmadan yolumuzda mücadelemize devam ettik. 31 Mart seçimlerinde halk iktidara bir cevap vermek için bir seçim yaptı. Biz milletimize üçüncü bir yol açmak istedik. Yerel seçimlerin ardından kurucu başkanımız büyük bir feraset örneği göstererek diğer partilerin yapmadığı bir durumda aday olmayacağını ve demokrasinin yaşandığı bir kongre kararı aldı. Taşkınlık yaşanmayan, 3 adayımızın da kol kola çıktığı bir kongre süreci yaşadık” diye konuştu.

“İYİ PARTİ ARTIK KAOSLA ANILMAYACAK”

Ulucan, Melih Aydın’ın da Genel İdare Kurulu'na seçildiğini ve Eskişehir için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Eskişehir için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten Ulucan, “Bundan sonra Eskişehir siyasetimizde üstümüze düşen ne varsa eksiksiz bir şekilde devam ettireceğiz ve artık İYİ Parti sıkıntıyla, kaosla anılmak yerine aydınlık günlere daha emin adımlarla gidecek. Biz çiçek bahçelerine yürümüyoruz ama bu yolda yılmadan yürüyeceğiz. Çünkü medeniyet yolunun taşlarını cesur insanlar döşer” ifadelerini kullandı.

ULUCAN’DAN YEREL YÖNETİMLERE ‘SIĞINMACI’ ÇAĞRISI

Kongre sürecindeyken Tolga Daşkıran davası ile ilgili aldıkları ‘ceza’ haberiyle üzüntüyle karşıladıklarını söyleyen Ulucan, Eskişehir’deki sığınmacı problemine dikkat çekti. Ulucan, şöyle devam etti; “Sığınmacıların gün be gün artarak toplumun düzenini bozduğunu görüyoruz. Buradan Eskişehir’de göreve seçilen bütün belediye başkanlarına çağrımız; mevcut belediyenin imkanlarını kullanarak bu sığınmacılara karşı gerekli tedbirleri alıp Eskişehir’e yakışır bir şekilde onları göndermelerini bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.