Özgür Özel: Büyükerşen Eskişehir’i bir Cumhuriyet kadınına devretti

Özgür Özel: Büyükerşen Eskişehir’i bir Cumhuriyet kadınına devretti
CHP Lideri Özgür Özel, Ankara’da düzenlenen Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda “Yılmaz Büyükerşen, büyük deneyimini 5 yıl daha Eskişehir’de tekrar etmek istese dünya rekoru kırabilirdi. Ama Eskişehir’i bir Cumhuriyet kadınına devretti” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı" programı kapsamında CHP’li 400’ü aşkın belediye başkanı, il başkanı ve parti yöneticileri Ankara’da buluştu. 2 günlük çalıştay programı CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel başkan yardımcıları, il başkanları ve belediye başkanlarından oluşan heyetin Anıtkabir’i ziyareti ile başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan CHP lideri Özel, II. Cumhurbaşkanı ve II. CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün de mozolesine çelenk bıraktı. Anıtkabir’deki programın ardından CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Genel Başkan Özgür Özel yaptı.

31 Mart Yerel Seçimlerini değerlendiren Özel, “Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değil görevdir. Görev önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir” dedi.

Kadın belediye başkanlarının sayısının arttığını hatırlatan Özel, Eskişehir’deki seçim başarısına da değinerek, “Biz belediyeciliği Anadolu'nun bozkırına cennet yaratan Yılmaz Büyükerşen’den öğrendik. Yılmaz Büyükerşen, bu büyük deneyimi 5 yıl daha Eskişehir’de tekrar etmek istese dünya rekoru kırabilirdi. Ama Eskişehir’i bir Cumhuriyet kadınına devretti. Şimdi CHP’nin sosyal belediyeciliği, halkçı belediyeciliği, bütün Türkiye’ye yayacağı, eşgüdüm yapacağı, eğitim vereceği, denetim yapacağı bir sistemde, o sistemin başında.” diye konuştu.

Ankara’daki buluşmaya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, önceki dönem Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Yerel Yönetimler Eşgüdüm, Denetim ve Eğitim Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Çalıştay kapsamında düzenlenen oturumda Büyükerşen, deneyimlerini belediye başkanları ile paylaştı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, çalıştayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Hocamız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile birlikte Ankara’da Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel liderliğinde partimiz tarafından düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldık. Yurttaşlarımızın 31 Mart'ta bizlere gösterdiği teveccühe layık olmak, hep birlikte yarattığımız umudu büyüterek genel seçimde partimizi iktidara taşımak ve güzel ülkemizi bu zor dönemden kurtarmak için üzerimize düşen her şeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum