Eskişehirspor'da çöküş dönemi

Eskişehirspor'da çöküş dönemi
Son yıllarda sportif anlamda hızlı bir çöküş içine giren Eskişehirspor, ilk kez yer aldığı Bölgesel Amatör Lig'de bile başarılı olamadı.

2015-2016 sezonunda süper ligden 1. Lig'e düşen Eskişehirspor’un çöküşü de o sezon başladı. 2016-1017 sezonunda 1. Lig play-off finalini kaybeden Es-Es ardından 5 kez küme düşen takım olarak dikkat çekti.

İLK KEZ YER ALDI

Tarihinde ilk kez yer aldığı Bölgesel Amatör Lig'de iyi kadro kurup büyük paralar harcayan Eskişehirspor ligin ilk yarısını da lider bitirmişti. Ancak ligin ikinci yarısında arka arkaya gelen kötü sonuçlar çöküşü hazırladı.

FARK 8 PUAN OLDU

Pazar günü sezonun en kritik maçında başkent ekibi Polatlı’ya tek golle boyun eğen Kırmızı Şimşeklerin lirden ile arasındaki puan farkı da bir anda 8’e çıktı. Ligde 46 puanla dördüncü sıraya inen Eskişehirspor’un ikinci Alaplı ile 2, üçüncü sıradaki Ankara TKİ ile de arasında ise 1 puan fark var.

ERKEN HAVLU ATTIK

İlçe ve ismi duyulmamış takımların yer aldığı grupta 4. sıraya kadar inen Eskişehirspor bitimine 3 maç kala da lige erken havlu atan ekip oldu. Siyah-kırmızılılar bu hafta deplasmanda Gerede ile oynayıp, ardından evinde Çilimli’yi konuk edecek. Es-Es başkentte TKİ ile oynayarak ligi noktalayacak.

İSTİKRAR SAĞLANAMADI

Sezon başı bir çok oyuncu satıp, kaynak da yaratan yönetim kurulu yaklaşık 40 milyona yakın para harcadığı sezonda başarılı olamadı. Gerek yanlış transferler, gerekse teknik adam tercihlerinde hatalar yapan yönetim kurulu bir türlü istikrarı da sağlayamazken kötü sonuçlarda ortaya çıktı.

YÜZLERİ GÜLEMEDİ

Takımın her zaman yanında olan ve üst üste küme düşen takımın taraftarı olan Eskişehirspor taraftarı bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de takımlarından şampiyonluk istiyordu. Ancak bu beklenti gerçekleşmeyince taraftarın yine yüzü gülmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum