“Ezber bozan ve amatör ruha renk katan bir kulüp yarattık”

“Ezber bozan ve amatör ruha renk katan bir kulüp yarattık”
2 Eylül Spor Kulübü Başkanı Safa Üstünbaş elde edilen şampiyonluk ile ilgili gazetemiz İstikbal’e açıklamalarda bulundu.

Gazetemiz İstikbal’e sezon başından bu yana geçen süreci anlatan 2 Eylül Spor Kulübü’nün başkanı Safa Üstünbaş şunları söyledi:

“Yaklaşık 9 ay önce bu sezonun ilk adımlarını attık. Geçen sene genel sekreterlik görevinde olduğum 2 Eylül Spor Kulübü’nde başkanlık koltuğuna oturdum. İlk hedefimiz iyi ve iddialı bir yönetim kurulu oluşturmak oldu. Bu noktada güzel bir yapı inşa ettik. Spora ilgili ve kendi alanında başarılı isimlerden oluşan bir yönetim kurulu oluşturduk. Yaptığımız ilk toplantıda hedefimizi BAL olarak değerlendirdik ve kurumsal bir yapı dizayn ettik.

İlke kararı olarak önce deneyimli ve idealleri olacak bir teknik patronla anlaşma kararı aldık.

Sevgili Oktay Hoca gerçekten bu konuda yaptığımız ilk büyük ve doğru hamle oldu. Transfer komitemiz ile birlikte hocamızın istediği transferleri diğer takımlardan çok daha önce başlayarak yapmaya ve sezon için erken bir hazırlık sürecine başladık.

"ŞEFFAF VE ADİL BİR YÖNETİM ÖRNEĞİ GÖSTERDİK"

Yönetim olarak ilke kararları aldık. Amacımız Aile havasının estiği, yeteneği kadar karakteri de uyumlu bir ekip kurmaktı. Bütçemize uygun davranarak kemik bir kadro oluşturduk.

Belirlediğimiz bedeller dışında talepleri olanlara asla taviz vermedik. Başka takımlardan gelen yüksek bedelli transfer tekliflerine karşı asla taviz vermeden kalmak istemeyenlerin önünü açtık. Yönetim ve hocamızla sürekli istişare ederek hem kadro kalitesini koruduk hem de bizimle yola çıkan futbolcularımıza şeffaf, adil bir yönetim örneği gösterdik.

"HAFTALARCA GOL DAHİ YEMEDİK"

Sezon hazırlıklarımız çok iyi geçti. Başta ben olmak üzere tüm arkadaşlarım sürecin sonunda şampiyonluğa fazlasıyla inanıyordu. Hatta toplantılarımızın bir çoğunda BAL sürecinde yapabileceklerimiz ile ilgili fikir alışverişi yapıyorduk. Grup maçlarına beklediğimiz gibi başladık. Hem seyir zevki yüksek hem de bol gollü bir grup şampiyonluğumuz oldu. Hatta bırakın mağlup olmayı haftalarca kalemizde gol görmeden grubu ciddi bir puan farkıyla birinci tamamladık.

"TAKIM İÇİN HİÇ BİR FEDAKARLIKTAN KAÇMADIK"

Tabi bu arada takım için hiç bir fedakarlıktan kaçmadık. Verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. Ne transfer, ne maç başı, ne prim ile ilgili tek bir eksiğimiz olmadı.

Play off aşamasında da iddiamızı ve inancımızı hiç yitirmedik. Zorlu rakiplere karşı kritik final maçları oynadık ve hepsinden istediğimizi alarak ayrıldık.

Aslında takım adına özellikle son 3 kritik hafta önemli eksiklerimiz vardı. Kart cezaları, sakatlık ve askere giden futbolcularımız oldu. Sürekli 11 oynayan 4 futbolcumuz olmamasına rağmen Beylikova ve Çifteler final maçlarını başarıyla aştık. Son olarak Alpagut Sümer ile oynadığımız maçı da rahat kazanarak süper amatör ligi 4 puan farkla Şampiyon tamamladık.

"AMATÖR LİGİN REKORLARINI DA KIRDIK"

Bu uzun yolculuk sanırım amatör ligin rekorlarını da kırdık. 19 maçta Namağlup şampiyon olduk. Haftalarca kalemizde gol görmedik. 19 maçın hiç birinde geriye bile düşmedik. Özetle hedefimize en ufak sapma payı olmadan ulaştık ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz.

Ezber bozan, klişeleri yıkan ve amatör ruha renk katan bir kulüp olduk.

Sezon içinde zorlandık diyeceğimiz çok fazla sorun yaşamadık. Ancak kurum takımları ile mücadele etmek ve onların sunduğu bütçelere karşı yarışmak kolay değildi. Bizim verdiğimizin 2 hatta 2,5 katı teklifler sunan takımlar oldu oyunculara. Bu işin sadece bütçe ile olmadığını ve takım ruhunun önemini fazlaca gördük.

"İYİ İLİŞKİLER KURDUK VE YÜRÜTTÜK"

Sürekli yendiğimiz için bazı şeyler gözükmedi ama zaman zaman hakem yönetimleri adına üzücü örneklere tanık olsak bile hem EASKF hem de il hakem komitesi ile iyi ilişkiler yürüttüğümüz bir sezonu arkada bıraktık. Yaklaşık 30 kişilik kadromuz var.

Tüm teknik ekip ve futbolcularımızın maaş, maç başı, prim alacağı yok.

Herkes burada olmaktan, bu ailenin parçası olmaktan son derece mutlu.

"HEM YÖNETİM HEM KADRODA TAKVİYE"

Sonuç olarak şampiyonuz ve artık şehrimizi Bölgesel Amatör Lig içinde temsil edeceğiz.

Kısa süre içinde yeni sezon ile ilgili planlamalara başlayacağız. Hem yönetim hem kadroda takviye ve revizeler yapacağız. Varlığımız Eskişehirspor'un mücadelesi ve rekabeti adına da inanıyorum ki büyük bir şans olacak. Ben tekrar başta fedakar ve yola inanarak çıkan yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, teknik ekibe ve futbolcularımız ile bizi sürekli destekleyen ailelerine teşekkür ediyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.