Eskişehir'deki ikinci Kadir Şeker olayında şok ceza!

Eskişehir'deki ikinci Kadir Şeker olayında şok ceza!
Eskişehir'de eşi ile kızını sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi’yi (62) engellemeye çalışırken bıçak kullandığı suçlamasıyla tutuklanıp, serbest bırakılan Tolga Daşkıran’ın (21) yargılanmasında yeni gelişme yaşandı.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde, geçen yıl 5 Şubat'ta Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi, sokak ortasında eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi bıçakla yaraladı.

Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran (21) ve arkadaşı Hüseyin Şahin, kadınların çığlıklarını duyup, olaya müdahale etti.

Şahin de yere düşürdüğü Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı.

Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Ahmadi'yi bıçakla yaraladı.

Gözaltına alınıp, tutuklanan Tolga Daşkıran, 3 gün sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Abdulkadir Ahmadi ise 6 gün sonra taburcu edilip, tutuklandı.

Savcının 'meşru savunma' hükümleri çerçevesinde beraat talebinde bulunduğu Daşkıran’a Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen 5 yıllık hapis cezası, Ankara İstinaf Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’nce onandı. Daşkıran, dün Adliye’ye gelerek teslim oldu.

tolga-daskiran.jpg

“TÜRK ADALETİNE KALMIŞ”

Yapılan işlemlerin ardından cezaevine gönderilen Tolga Daşkıran, “Milletimize güvenimiz tam. Biz insanlık görevimizi yaptık. Geri kalan Türk adaletine kalmış. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun. Hayatımın güzel noktasındayım. İnşallah çıkınca da hayatıma devam ederim” dedi.

“BENİM OĞLUM BİR ŞEY YAPMADI, CAN KURTARDI”

Anne Nazire Kurt, “ Ben çok üzgünüm. Anne olarak ciğerim yanıyor benim. Benim oğlum hak etmedi. Bunu hak etmedi. Ben adalete güveniyorum ama 5 yılı hak etmedi benim oğlan. Benim oğlum bir şey yapmadı, can kurtardı. İki tane kadın kurtardı. Bu suçsa tamam artık bir şey demiyorum. İki kadın kurtardı, ne demek ya? Ben bir şey demiyorum. Adam öldürmedi benim oğlum? Hayat kurtardı” diye konuştu.

Aile, oğlunu cezaevine gönderirken gözyaşlarını tutamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.