Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanlığı’na aday olan Ahmet Oğuz, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 14 projesini maddeler halinde açıklayan Oğuz, Eskişehir’in tarım ve ticaret potansiyelinin bugün bulunduğu noktadan çok daha ileride olması gerektiğini ifade etti.

“Bir ayağımız 100 yıldır Eskişehir Ticaret Borsası’nda”

Gençlerin tarıma umutla baktığı Eskişehir Ticaret Borsası’nın mümkün olduğunu söyleyen Oğuz, “Bizim bir ayağımız yaklaşık 100 yıldır Eskişehir Ticaret Borsası’ndan eksik olmadı. Hayatım boyunca bu şehrin borsa üyeleriyle, tüccarıyla, besicisiyle, çiftçisiyle ve sanayicisiyle hep iç içe oldum. Aynı sorunları dinledim, aynı beklentilere tanıklık ettim. İşte tam da bu nedenle Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığına aday oldum. Çünkü Eskişehir’in tarım ve ticaret potansiyelinin bugün bulunduğu noktadan çok daha ileride olması gerektiğine inanıyorum. Borsa üyelerimizin emeğinin karşılığını daha iyi aldığı, tüccarımızın daha güçlü rekabet edebildiği, besicimizin daha modern şartlarda üretim yapabildiği, gençlerimizin tarıma umutla baktığı bir Borsa mümkün” dedi.

Eskişehir’de kışlık sos telaşı başladı: Domates seçimine dikkat
Eskişehir’de kışlık sos telaşı başladı: Domates seçimine dikkat
İçeriği Görüntüle

“Bu şehrin tarımsal gücüne karşı sorumluluğum var”

Aday olma gerekçelerine ilişkin konuşan Oğuz, “Adayım, çünkü borsamızın yalnızca tescil işlemlerinin yapıldığı bir kurum olarak kalmasını istemiyorum. Borsamızın üyesinin yanında duran, sorunlarına çözüm üreten, sahada bilgi sağlayan ve Eskişehir’in tarım gündemini belirleyen güçlü bir merkez olmasını istiyorum. Adayım, çünkü yaşadığımız sorunların ertelenerek değil, cesaretle ve kararlılıkla çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Adayım, çünkü bu görevi bir makam olarak değil, Eskişehir’e ve bu şehrin tarımsal gücüne karşı taşıdığım önemli bir sorumluluk olarak görüyorum” diye konuştu.

“Sorunları masa başında değil sahada dinleyeceğiz”

Sorunları masa başında değil sahada dinleyen yönetim olacaklarını ifade eden Oğuz, “Bizim anlayışımız net. Gündemi takip eden değil, Eskişehir’in tarım ve ticaret gündemini belirleyen bir borsa hedefliyoruz. Sorunları masa başında değil, sahada dinleyen bir yönetim oluşturmak istiyoruz. Üyesinin yanında duran, şeffaf, ulaşılabilir ve çözüm üreten bir yönetim anlayışımız olacak. Biz yalnızca bir seçim programı açıklamıyoruz. Eskişehir Ticaret Borsası için yeni bir dönemi, yeni bir vizyonu, güçlü ve bereketli bir geleceği ortaya koyuyoruz. Üyelerimizin yaşadığı sorunları ve Eskişehir Ticaret Borsasında çözüm bekleyen problemleri belirledik. Bunları çözecek projelerimiz hazır” şeklinde konuştu.

Ahmet Oğuz ekibini de tanıttı

Ekibini de tanıtan Oğuz’un yönetiminde yer alan isimler şu şekilde: “Bahadır Çağlar, Sabri İpek, Ayhan Tahir Tuna, Melih Duran, Emrah Yardımcı.”

14 maddelik projelerini açıkladı

Ahmet Oğuz’un açıkladı 14 maddede sıraladığı projeleri şu şekilde:

1. Borsa Üye Hizmet Merkezi

2. Eskişehir Lisanslı Depoculuk ve ELÜS Hamlesi

3. Eskişehir Et ve Hayvancılık Değer Zinciri Projesi – Eskişehir Mezbahası

4. Üniversite-Borsa Tarım ve Hayvancılık İnovasyon Platformu

5.Üye için Finansman Köprüsü

6. Dijital Borsa ve Mobil Üye Platformu

7. Zirai Danışmanlık ve Verimli Üretim Programı

8. Eskişehir Tarım Veri Merkezi

9. Eskişehir Çiftçi ve Tarım Akademisi

10. Genç Çiftçi ve Tarım Girişimciliği Programı

11. Atıl Şubeleri Dönüştürme Projesi

12. Eskişehir Yerel Ürünlerinde Markalaşma ve Coğrafi İşaret Atağı

13. Üyeler ile İstişare ve Sosyal Birliktelikler

14. Üyenin Yönetime Katkısının Artırılması

Kaynak: Meltem Karakaş