Anadolu stratejik ortaklık çalışmalarına devam ediyor

Anadolu stratejik ortaklık çalışmalarına devam ediyor
Anadolu Üniversitesinin Gençlik Alanında Stratejik Ortaklık Temalı Avrupa Birliği Destekli EMLT+Al Uluslararası Projesi iş birlikli çalışmalarla devam ediyor

Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Stratejik Ortaklık ve Yenilik Paylaşımı çerçevesinde desteklenen, uluslararası ortaklı 2021-1-TR01-KA220-YOU-000028888 kabul numaralı Solution Proposal for Education-Job Mismatch by Using Artificial Intelligence Algorithms (EMLT+AI) - Yapay Zekâ Algoritmaları Kullanarak Eğitim-İş Uyumsuzluğuna Çözüm Önerisi - projesinin ara dönem toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi.

Proje ortaklarından EMCC Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, University of Extremadura, TagusValley, Vytautas Magnus University ve U2C gibi yerli ve yabancı ortakların katılımıyla gerçekleşti.

Hibrit olarak düzenlenen toplantıda TagusValley'den Homero Cardoso, uzaktan erişimle toplantıya katılırken, University of Extremadura'dan Prof. Ramon Sanguino Galvan ve Prof. Ascension Barroso Martinez, Türkiye'den ise Murat Arslan, Demet Uyar, Halil Atak, Eftade Emine Gaga, Özlem Dörtkardeşler, Uğur Öncü ve Mustafa Deniz Kantar yüz yüze ayağında bir araya geldi.

Proje ortaklarının yaptığı sunumlar ve karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantı oldukça verimli bir ortamda gerçekleşti.

İki gün süren toplantıda Proje Yöneticisi Prof. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu, Yapay Zekâ Takım Lideri Dr. Öğretim Üyesi İlker Kayabaş, Yaygınlaştırma ve Tanıtım Sorumlusu Tugay Yılmaz, Araştırma Ekibi Sorumlusu Pınar Karahan Dursun, E-öğrenme Sorumlusu Doç. Dr. Buket Kip Kayabaş ve Proje Asistanı Dr. İbrahim Tuğrul Çınar, projenin gelişimi ve gelecek adımları hakkında sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdiler.

Projenin genel durumu hakkında bilgi veren Çağlarırmak Uslu gençlerin kariyer süreçlerinde kendi donanımlarını artırmalarını sağlayacak aynı zamanda hem bir mentör ile çalışma olanağı sağlayacak hem de proje içinde hazırlanacak yeni yüzyıl yetkinliklerine katkı sağlayacak eğitimler konusunda gençleri proje süreçlerini izlemeye ve katılmaya davet etti.

Ayrıca proje çıktılarının hem eğitimli gençler için oldukça faydalı olduğunu belirten Çağlarırmak Uslu aynı zamanda iş profesyonelleri açısından da kendini yeniden geliştirme süreçlerine katkı sağlayacağını söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi İlker Kayabaş proje kapsamında geliştirilmesi planlanan EMLT-AI yapay zekâ uygulamasının prototipini tanıtarak sistemin geliştirme süreci hakkında bilgiler paylaştı. Doç. Dr. Buket Kip Kayabaş ise eğitim modülleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamalarda yaşam boyu öğrenmenin önemini vurgulayarak hazırlanacak e-öğrenme modüllerinin kapsamı, içerikleri ve üretim süreci hakkında açıklama yaptı.

Projenin yaygınlaştırılması aşaması için yapılan çalışmalarda Tugay Yılmaz bugüne kadar yaygınlaştırma faaliyetleri altında yapılan tanıtım etkinleri, bültenler ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Projeyle ilgili yapılan araştırmalar ve araştırma çıktıları ile ilgili bildiriler de proje ortaklarıyla paylaşıldı.

Proje toplantısına ev sahipliği yapan EMCC Türkiye'yi temsilen toplantıya katılan Demet Uyar, projede görev alacak mentörlerin belirlenme ve seçim ilkelerine ilişkin yol haritasını katılımcılarla paylaşırken U2C ekibi kurumlarının projedeki rolü ile ilgili bilgiler verdi.

Proje ortağı katılımcılarla proje hakkında genel durum değerlendirmelerinin yapıldığı toplantı, yeni dönemde yapılacak iş birlikli çalışmaların planlanması ile tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.