Eğitimini tamamlayan yetiştiricilere sertifika verildi

Eğitimini tamamlayan yetiştiricilere sertifika verildi
Sürü yönetimi eğitimi alan yetiştiricilere sertifikaları verildi.

Odunpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sürü Yönetimi Elemanı Kursunun sertifika teslim töreni Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Sazova Kampüsünde bulunan Başak Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Odunpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından 20/11/2023–18/12/2023 tarihleri arasında düzenlenen Sürü Yönetimi Elemanı Kursunda; hayvan bakım ve besleme, barınak ve ahır hijyeni, hayvan hastalıkları, doğum ve kuzu ölümleri, iş güvenliği konularını içeren kapsamlı bir eğitim verildi. Kurs sonrası sertifika almaya hak kazanan 32 kursiyere Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve Odunpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilal Tosun’un katılımlarıyla belgeleri teslim edildi.

Bu belge ile Tarım ve Orman Bakanlığı hem çobanlarımıza farkındalık kazandırmayı hem de mesleklerini sertifikalandırmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla bu belgeyi alan yetiştiricilerimiz 2023 yılı için 30 Bin TL olan Sürü Yönetimi Desteğine başvurmaya hak kazanmışlardır.

Yetiştiricilerimizden gelen talep üzerine planlanan Sürü Yönetimi Elemanı Kursları İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından düzenlenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.