“Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz”

“Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz”
Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Eskişehir Şubesi ve yüzlerce eğitimci okulda şiddete karşı iş bıraktı.

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Eskişehir Şubesi ve yüzlerce eğitimci, İstanbul’da okul müdürü olan İbrahim Okutgan’ın bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine okulda şiddete dikkat çekmek ve tepkilerini ortaya koymak için bir araya geldi. Sendika önünde toplanan eğitimciler; “öğretmenler ölüyor meclis uyuyor”, “öğretmene uzanan eller kırılsın”, “öğretmenler burada yasa nerede” sloganları atarak Hamamyolu Yediler Parkı’na kadar yürüdü.

Hamamyolu’nda basın açıklamasını gerçekleştiren Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, “Kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır. Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımlar ivedilikle atılmalı; eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNÜN ACILARI DÜNÜN İHMALİ”

“Tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine yönelen şiddeti lanetliyoruz” diyen Akar, “Sendika olarak, geçen yıl hayata geçirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarında şiddete yönelik düzenlemeyi talep edip son ana kadar sergilediğimiz ısrarın gereği yapılmadı. O gün gereği yapılsaydı belki bugün daha farklı konuşmak mümkün olacaktı. Bugün yaşadığımız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının neticesidir. Yarın yaşanmasını istemediğimiz acılar da bugünkü ilgisizliğin sonucu olmamalıdır. Şiddetin, eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması, geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta varması, acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hâle getirmektedir. Devlet, kasıtlı şekilde ölüme, yaralanmaya ve zarara sebebiyet verilmesini önlemekle mükelleftir. Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı eğitim ve öğretim hizmetinin sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması elzemdir” şeklinde konuştu.

Akar, Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek caydırıcı cezaların hayata geçmesi adına 10 Mayıs Cuma günü gerçekleştirdikleri iş bırakma eyleminin yanında 10-17 Mayıs tarihlerinde dilekçe kampanyası başlattıklarını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.