Artık piknik yapmak lüks oldu

Artık piknik yapmak lüks oldu
Eskişehir’de artan hava sıcaklıklarıyla birlikte piknik sezonu açıldı fakat ekonomik şartlardan kaynaklı pikniğe giden sayısı azalıyor.

Eskişehir’de baharın gelmesiyle piknik sezonu açıldı fakat ekonomik şartlar, et-tavuk fiyatlarının yüksekliği dolayısıyla eskisi kadar piknik aktivitesi gerçekleştirilmiyor. Mangal kömürü satan Celal Erek, işlerinin geçmiş yıllara göre ciddi oranda azaldığını ve bunun sebebinin alım gücünün düşmesi olduğunu söyledi.

“GEÇİM SIKINTISI OLUNCA İŞLER DÜŞTÜ”

Orta kesim vatandaşlar için piknik etkinliğinin lükse kaçmaya başladığını ifade eden Erek, “Bu sene işlerimiz kötü. İnsanların alım gücü olmadığı için piknik işleri yavaşladı. Çünkü sadece kömürle bitmiyor iş. Et-tavuk, salata malzemeleri, meyve alacaksın. Bir kişi ailesiyle pikniğe gideyim dese bin-2 bin lirayı gözden çıkarması gerekecek. Bugün nüfusumuzun çoğu asgari ücretle çalışıyor, pek çoğu da emekli insanlar. Bu insanların aldığı para belli, bu insanlar 15 günde bir bu parayı nasıl versin? Böyle güçleri var mı? Yok. Daha önceki senelerde işlerimiz daha iyiydi, çünkü paranın bir değeri vardı. Piknik alışkanlığı alt ve orta grubun yaptığı bir aktivitedir. Üst gelir grubundaki insanlar pikniğe gitmez, tesislere gider. Benden zengin kömür almıyor. Bana gelen insanlar orta halli insanlar. Onlar da geçim sıkıntısı için de olunca işlerimiz çok düştü” diye konuştu.

Bu durumdan kendilerinin de olumsuz yönde etkilendiklerini belirten Erek, “Mangal malzemelerinin fiyatları kalitesine, çeşidine göre 100 liradan bin liraya kadar değişiyor. Bizde bir kiloluk kömür 50 TL, kasaplarda, marketlerde daha fazla. Ben uyguna verdiğim halde iş olmuyor. Ben ailemle çalışıyorum, eleman tutma gücüm yok ama bu şekilde giderse işi bırakmayı dahi düşünüyoruz. Yılın bu zamanları hareketlenmesi gerekirken, hareketlilik yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.