Eskişehir'de esnaf bu bayramda da kazanmayacak

Eskişehir'de esnaf bu bayramda da kazanmayacak
 Muhabir
Fevzi Beysel, Ramazan Bayramı’na bir hafta kala Eskişehir Yunus Emre Halk Çarşısı’nda hareketliliğin başladığını belirtti.

Yunus Emre Halk Çarşısı Sosyal Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı ve Yunus Emre Halk çarşısı esnafı Fevzi Beysel, yerel seçimlerin bayrama 10 gün kala yapılmasının vatandaşın alışverişlerinde bir durgunluğa yol açtığını fakat seçimin ardından son 3 gündür işlerin açılmaya başladığını söyledi. Beysel, bayrama son 4-5 gün kala çarşının kalabalıklaşacağını fakat satışların geçen yıla oranla düşük kalacağını düşündüğünü vurguladı.

Beysel “Geçen sene işlerimiz hiç durmamıştı, seçim biraz daha geri plandaydı. Bu sene seçim bayrama 10 gün kala olunca vatandaş biraz ayağını geri çekti ve işlerimiz geçen yıla göre durgun ilerledi. Bu hafta seçim günüyle beraber 3 gündür yoğunluk başladı. Cumadan sonra da hiç durmayız, bayrama son 4-5 gün kalacağı için kalabalık olur” diye konuştu.

“TENCERE KAYNAMIYOR KİMSEDE, O YÜZDEN GİYDİRİMLER DE AZALDI”

Vatandaşın alım gücü düşmesiyle beraber satılan ürünlerin azaldığını belirten Beysel, “Vatandaşta ekonomik sıkıntı var bu yüzden giydirenler de azaldı. Tencere kaynamıyor kimsede, o yüzden giydirimler de azaldı. Çünkü biz her sene en az 100 kişi giydiriyorduk, çocuğuna alıyordu, kendine alıyordu. Bu sene 8-10 kişi oldu olmadı. Her güne bir kişi düşer mi düşmeze mi döndü iş. Gelir dağılımındaki eşitsizlik ister istemez piyasaya da yansıyor” ifadelerini kullandı.

“ESNAF PARA KAZANMIYOR”

“Ciro bazında artış olacak, çünkü her şeye zam geldi fakat adet bazında artış olacağını düşünmüyorum. Geçen sene bin çift sattıysak bu sene 800’e düşecek. Yani ciromuz artsa da karımız artmayacak” diyen Beysel, şöyle devam etti:

“Biz Ramazan’da iki kere zam yedik, üçüncüyü de bekliyoruz. Biz her yeni ürünü zamlı olarak alıyoruz ve yeni fiyatla satmak durumundayız. Örneğin 3 ürün sipariş ediyoruz, ikisi geliyor üçüncüsü gelene kadar iki üç haftada fiyat yükseliyor. Öte yandan eski gelen ürünün fiyatı ile yeni gelen ürünün fiyatından dolayı sıkıntı yaşanıyor. Diğer esnafımız daha önce almış düşük fiyata satabiliyor ama ben yeni fiyattan almışım daha azına satma imkanım yok. Böyle olunca da rekabetten esnaf çok geride, bu durum vatandaşa yarıyor. Esnaf şu anda para kazanmıyor, zarar ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.