Çağlar Ölce pazarda tarım politikalarını eleştirdi

Çağlar Ölce pazarda tarım politikalarını eleştirdi
Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanı Çağlar Ölce pazarda tarım politikalarını eleştirdi.

Yeni Bağlar Mahallesi’nde kurulan pazartesi pazarı önünde Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanlığı vatandaşların ekonomik sıkıntılarına dikkat çekmek amacıyla açıklamalarda bulundu.

Anahtar Parti İl Başkanı Çağlar Önce, semt pazarı önünde yaptığı açıklamada iktidarı tarım politikalarından dolayı eleştirdi. Ölce, “Artık hepimiz görüyoruz ki bu ülkede tarımı da bitirdiler, ekonomiyi de bitirdiler. Ne alıcı memnun, ne satıcı memnun, ne de üretici.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Eskişehir’de yaşanan bir olay aslında her şeyi özetliyor. Eskişehirli bir üretici Nihat Tiryaki, hale götürüp satması halinde 40 bin lira kazanabileceği 5 ton dolmalık biberi ücretsiz olarak Sümer Mahallesi’nde vatandaşlara dağıttı. Nihat beyin amacı netti. Nihat bey herkese, “Ben bu ürünü tarlada yok pahasına satıyorum, ama vatandaşa ulaşana kadar fiyatı 8-10 kat artıyor. Bu işin adaleti yok” demek istedi. Buradan kendisini yürekten tebrik ediyorum.Pazara çıkan vatandaşımız, markete giren ev hanımımız ne alacağını şaşırıyor. Domates, biber, salatalık fiyatları resmen cep yakıyor. Ağustos ayında salatalığın kilosu 40 lira olur mu? Eskiden bu aylarda hanımlarımız, teyzelerimiz kasa kasa domates, biber alır; turşularını kurar, salçalarını yapardı. Çoluk çocuk kış boyu afiyetle yerdik” diye konuştu.

“Dar Gelirliler Meyveye Hasret Kaldı”

Artan sebze meyve fiyatlarından dolayı vatandaşların kışlık hazırlıklarını yapmakta zorlandığını aktaran Ölce, söz konusu fiyatlarla vatandaşın turşu da salça da yapmasının çok zor olduğunu kaydetti. Ölce, “Bugün ise salçalık domates 15 liradan başlıyor. Allah aşkına soruyorum, kilosu 15 liradan domates alarak kim turşu, salça yapabilir? Ne yazık ki kışın o afiyetle yediğimiz menemenlik soslar artık hayal oldu.Bir de pazarcı esnafımızın hali var. “İşler zayıf, kazanamıyoruz” diyorlar. En çarpıcı olanı da şu. Bu yıl emekliler ve dar gelirliler meyveye hasret kaldı. Pazarcıların ifadesiyle artık aileler meyveyi sadece çocuklarına yedirmek için alıyor. Çünkü fiyatlar korkunç. Şeftali 120 lira, üzüm 80 lira, portakal 100 lira, elma 100 lira, muz 75 lira, armut 60 lira, çilek 100 lira… Kavun, karpuz dışında ucuz meyve yok. Emekli maaşıyla geçinen vatandaş, asgari ücretle evini döndürmeye çalışan aile bu fiyatlarla nasıl meyve yesin? Yetkililer çıkıp “Zirai don vurdu, ürün az oldu” diyorlar. Peki bu ülkeyi ilk defa mı don vuruyor? Bilim bu kadar ilerlemişken hâlâ bu bahanelere sığınmak akla mantığa sığar mı? Tarım düzelmeden, eğitim düzelmeden ekonomi düzelmez. Vatandaşımızın mutfağı şenlenmeden, çiftçimiz emeğinin karşılığını almadan bu ülke ayağa kalkamaz. Biz bu düzeni değiştirmeye, hem tarımı hem ekonomiyi ayağa kaldırmaya talibiz” sözlerini kaydetti.

Etiketler :