Eskişehir'de altın alacaklar dikkat! Kuyumcular uyarıyor...

Eskişehir'de altın alacaklar dikkat! Kuyumcular uyarıyor...
Kuyumcu esnafı Semih Özçetin, Eskişehir’deki altın alışverişleri ve altın piyasasının durumu hakkında konuştu.

Mart ayında faiz oranlarının yükselmesi, yerel seçimlerin etkisiyle de dalgalı bir süreçten geçen altın piyasasında fiyatlar geriledi.

Eskişehir’de altın alışverişi ve piyasa durumu hakkında bilgiler veren kuyumcu esnafı Semih Özçetin, altında geçtiğimiz aya göre ciddi bir düşüş yaşandığını fakat iki aylık süreç içerisinde fiyatların yeniden yükselmesini beklediklerini aktardı.

Güncel olarak Eskişehir kuyumcularında altın satış fiyatları şu şekilde; yarım altın 8 bin 50 TL, çeyrek altın 4 bin 50 TL, 22 ayar gram altın 2 bin 300 TL, 24 ayar gram altın 2 bin 470 TL.

“SON 10 GÜNDÜR FİYATLAR GERİLEDİ”

Bayram öncesi ve sonrasında altın alışverişlerinde ciddi bir yoğunluk yaşandığını söyleyen Özçetin, “Bayram öncesi piyasada hareketlilik vardı. Bayram sonrasında da çocukların harçlıklarından kaynaklı gram ve çeyrek altın talebi çok oldu. Hatta yetişemediğimiz yerler oldu fakat bunu aştık. Altın fiyatları bu süreçte yüksekti ama son 10 gündür fiyatlar fazlasıyla geriledi. Çeyrek altın 4 bin 500’lerden 4 bine geldi, 500 lira çok ciddi bir miktar ama bu dalgalı seyirde böyle bir gerilemeyi bekliyorduk” diye konuştu.

“YENİDEN YÜKSELECEKTİR”

Mayıs-Haziran aylarında altın fiyatlarının yeniden yükselmesini beklediklerini belirten Özçetin, “Altının gerilemesi yeniden çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Mayıs ve Haziran içerisinde yeniden bir yükselme beklentisi var. Çeyrek özelinde konuşacak olursak; daha önce 4 bin 500’lere gelmiş olan çeyrekte fiyat bunu geçecektir. Böyle bir beklenti var. Hazirandan sonra da yine bir geri dönüş olacaktır diye düşünüyoruz. Şu anda yatırım kanalları borsaya döndü ve bu hareketlilik piyasayı etkiliyor. Kumdan bir kaleyi ne kadar sivriltirseniz, yükseltirseniz tabana çökecektir, tabanı genişletmek için. Şu anda da altında mini çöküşler, yıkılmalar yaşanıyor fakat yeniden yükselecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.