Esnaflar yerel seçimden sonra daha da zorlanacak

Esnaflar yerel seçimden sonra daha da zorlanacak
 Muhabir
Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Hazır Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Safa Şen yerel esnaf ölçeğinde beklenen ekonomik süreci değerlendirdi.

31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye'de enflasyona karşı yürütülen mücadelenin yükünün vatandaşlar tarafından daha fazla hissedileceği belirtilirken ekonomistler, mali politikaların seçim sonrası yeniden sıkılaşacağını söylüyor.

Yerel seçimlerin ardından beklenen artışlar konusunda konuşan Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Hazır Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Safa Şen, yerel esnafın enflasyonist ortamdan olumsuz etkilendiğinin altını çizerek yüksek fiyat artışlarının yaşanacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

“ESNAFIMIZ PARA KAZANMIYOR”

Devlet yetkililerinin yerel seçimlerden sonra bir takım ekonomik tedbirler alarak 2025-2026 yılunda ülkemizin ekonomik ve enflasyon anlamında daha iyi olacağını söylediklerini aktaran Şen, şunları söyledi:

“Seçimden sonra esnafımız da halkımız da o ekonomik tedbirlere ayağını uydurarak bu ekonomik sıkıntıyı ve enflasyonist ortamı atmaya çalışacağız. Çünkü esnafımız da şunu çok iyi biliyor; enflasyonist ortamda esnafımızın para kazanması mümkün değil. Esnaflarımızla da görüşüyoruz ve para kazanmadıklarını söylüyorlar. Kemer sıka sıka kemer de kalmadı ama bu seçimlerden sonra daha da ekonomik davranarak enflasyonu kesinlikle tek haneli rakamlara düşürmek zorundayız. Böylece halkımız, esnafımız, emeklimiz rahat edebilsin. Yoksa bu ekonomik ortamda çok daha kötü ve sıkıntılı günler bizi bekliyor. Esnafımız ve emeklimiz çok ciddi fedakarlıklar yaptı. Esnafımız şu anda para kazanamıyor. Umuyoruz 2025-2026’da enflasyon tek haneli rakamlara düşer.”

“CİDDİ ZAMLAR GELECEK”

Seçimlerin ardından beklenen zam konusunda da konuşan Şen, “Şu ana kadar pek çok zam geldi. Seçimden sonra da ciddi anlamda zam gelir. Çünkü ekonomistlerin söylediğine göre devalüasyon yapılması doların değişmesi, akaryakıtın değişmesi gerektiğini ekonomistler söylüyor. Seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını, değişiklikler olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.