Eskişehir emlak piyasası gurbetçilerden umduğunu bulamayacak

Eskişehir emlak piyasası gurbetçilerden umduğunu bulamayacak
Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe, ülkede bankaların vermiş oldukları faizlerin gurbetçi vatandaşların ev veya arsa yatırımına engel olduğunu söyledi.

Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının havaların ısınması ile ülkeye yavaş yavaş gelmeye başladığını belirten Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe, “Kurban Bayramına daha doğru daha da geleceklerdir. 30 Haziran’dan sonra ülkemize adeta akın edeceklerdir. Eskişehir’e gelen gurbetçi vatandaşların daha önceden ev veya arsa aldıklarını, kentimize yatırım yaptıklarına şahit olurduk. Ancak bu sene durum değişmiş. Ülkemizde bankaların vermiş oldukları faizler gurbetçi vatandaşların ev veya arsa yatırımı yapmalarına engel oluyor. Çünkü 5 milyona ev almak isteyen bir gurbetçi bu parayı özel bankalara yatırdıklarında aylık 200 bin TL para kazanıyorlar. Bu para yıllık bazda 2 milyon 400 bin TL para kazandırıyor. Günümüzde hiçbir ev yılda 2 milyon 400 bin TL değer kazanmayacağı için ev veya arsa almıyor” dedi.

yen.jpg

“EV SATILMIYOR”

Emlak piyasasının bu sene gurbetçilerden umduğunu bulamayacağını kaydeden Ortatepe, “Mehmet Şimşek tasarruf yapacağız, ekonomiyi düzelteceğiz derken piyasayı durdurdu. Ev satılmıyor. Arsa satılmıyor .İnsanlar dükkan açmıyor. Az biraz eline para geçen faize yatırıyor. Allah sonumuzu hayır etsin” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum