Eskişehir esnafı son güne kadar umutlu

Eskişehir esnafı son güne kadar umutlu
Terziler ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Başkanı Ali Safa Şen, Eskişehir’de çarşıdabaşlayan Ramazan Bayramı alışverişi hareketliliğini değerlendirdi.

Terziler ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Başkanı Ali Safa Şen, Ramazan Bayramı hareketliliğinin Eskişehir’de bu hafta itibariyle başladığını fakat henüz satışların geçmiş bayramların altında kaldığını ifade ederek son güne kadar alışverişlerin artacağına dair umutları olduklarını kaydetti.

Şen, “Ramazan ayının son günlerine yaklaşıyoruz. Dini ve Resmi bayramlarda insanlarımız farklı, güzel kıyafetlerle bayram geçirmeye çalışıyorlar. Bundan dolayı esnaflarımız da bayramda satacakları kıyafetlerini tezgahlarına getirdiler. Tekstil sektöründe bir hareketlilik, alışveriş başladı. Vatandaşlar maddi güçlerinin yettiği ölçüde alışverişlerini yapıyorlar” diye konuştu.

“ESKİSİ GİBİ OLMASA DA HAREKETLİLİK OLACAK”

Geleneksel anlayış dolayısıyla vatandaşların ekonomik sıkıntılara rağmen alışveriş yapmaya çalıştığını söyleyen Şen, “Emeklimiz, vatandaşımız, esnafımızın ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde olduğunu biliyoruz. Dolaysıyla esnafımızın bu bayramda eski Ramazan’lar gibi iş yapacağını çok sanmıyoruz ama geleneksel yapımızdan dolayı insanlarımız elinden geldiğinde alışverişlerini yapacaklarını, eski bayramlar gibi olmasa da bir hareketlilik oluşacağını tahmin ediyoruz. Biz umudumuzu ve ümidimizi yitirmiyoruz, bayramda iş bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEN’DEN VATANDAŞLARA ‘YEREL ESNAFI TERCİH EDİN’ ÇAĞRISI

Öte yandan Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri ile bayram tedbirleri konusunda görüştüklerini aktaran Şen, “Bunun yanında büyükşehir belediyesi ve alt belediyelerimizle görüştük, bayramlarda kesinlikle gayrı satış yapan, kayıtlı olmadan satış yapan kişilere müsaade etmeyecekler. Sağlık, kalite ve fiyat yönünden ne olduğu belli olmayan kayıt dışı satış, ticaret yapmaya çalışanlara asla müsaade etmeyecekler. O tür iş yapmaya çalışanlardan alacakları ürünün çok daha kalitelisi, sağlıklısı ve uygun fiyatlısı kendi esnafımızda var o yüzden vatandaşlarımız AVM’ler, kayıt dışı satış yapan kişiler hariç yerel esnafından alışveriş yapmalı, esnafına sahip çıkmalı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.