Eskişehir'de davetiye usulü fatura hesabı

Artan maliyetlerin davetiye ücretlerine yansıması ve insanların davetiyeleri bastırmak yerine sanal ortamlardan birbirleriyle paylaşması davetiyecilerin işlerini düşürdü. Eskişehir'de davetiyecilik işiyle uğraşan Uğur Kilitçi, bir sene içerisinde kar oranlarında yüzde 50 düşüş olduğunu vurguladı.
KAR ORANINDA YÜZDE 50 DÜŞÜŞ
Masrafların kar oranlarını etkilediğini söyleyen Kilitçi, “Baskı maliyetleri her geçen gün yükseliyor. Dolar yükseldikçe kağıt maliyetleri yükseliyor. Mazot yükseldikçe nakliye giderleri artıyor. Kar oranım bir senede yüzde 50 düştü. Ben bir davetiye satıyordum bir elektrik faturamı ödüyordum. Şimdi aynı davetiyeden 3 tane satarsam elektrik faturamı ödeyebiliyorum. Aynı şekilde bir davetiye satıp 15 günlük yiyeceğimi alabilirken şimdi bir kalıp peynir alabiliyorum. Bunun hesabını yaptık, oturduk fişleri kıyasladık. Kar marjı o kadar düştü” diye konuştu.
“DAVETLİ SAYISI KADAR DAVETİYE BASILMIYOR”
İnsanların davetiyeleri sanal ortamlardan birbiriyle paylaşmasının işlerinde ciddi düşüşe neden olduğunu kaydeden Kilitçi, “500-1000 tane yaptıracak insanlar 50-100 tane bastırmaya başladı. Çok yakın çevresine basılı davetiyeleri dağıtıyor, gerisine telefon üzerinden gönderim yapıyor. Bazıları da sadece gelip bir tane bastırmak istiyor. ‘Ne yapacaksın?’ diyoruz, internetten göndereceğim diyor. Bu sene tek davetiye alan sayısı fazlalaştı. Davetli sayısı kadar davetiye basılmıyor artık” ifadelerini kullandı.
“BİN LİRADAN BANA NE KADAR KALABİLİR Kİ?”
Davetiye fiyatlarının müşteriler tarafından yüksek bulunduğunu dile getiren Kilitçi, “İşin komik tarafı, insanlar düğünlerde bütün masrafı yapıyor en son davetiyeye geliyor o zaman da para kalmıyor. Biz ne söylersek söyleyelim hep fazla geliyor. 300 tane davetiyeye bin lira verilirmiymiş oluyor. Bu davetiyenin içinde nakliyesi, baskısı, tasarımı, dükkan gideri var. Bin liradan bana ne kadar kalabilir ki?” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.