Eskişehir'de ekonomik krizin yarattığı tablo görenleri düşündürdü

Eskişehir'de ekonomik krizin yarattığı tablo görenleri düşündürdü
Vatandaşların alım gücü her geçen gün düşüyor. Toplumun belli bir kesimi de kaliteden önce aldıkları ürünün fiyatına bakıyor. Eskişehir’de bir marketin ortaya koyduğu uygulama Türkiye’de ve Eskişehir’de gelinen ekonomik durumu gözler önüne seriyor.

Ziya Paşa Caddesi’nde bir market marketin içinde ayrı dışında ayrı fiyat tarifesi uyguluyor. Market içinde daha taze çürüğü, eziği olmayan sebze ve meyveler satılırken marketin dışında çürüğü, eziği, belli ölçüde deforme olan ürünler satılıyor.

Market içinde taze, çürüğü ya da eziği olmayan soğanlar kilogramı 24 lira 90 kuruştan tezgahlardaki yerini alırken. Marketin dışında çürüğü, eziği, deformesi olan soğanlar 9 lira 90 kuruştan alıcısını bekliyor. Özellikle sebze meyve satışlarında farklı kalitelerde ürünlerin kasalarda tezgahlarda yer alması Türkiye ekonomisinde gelinen son noktayı gözler önüne seriyor. Ekonomik durumu iyi olan vatandaşlar market içindeki ürünleri alırken maddi durumu zayıf olan vatandaş ucuz olanları tercih ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler :