Eskişehir'de kahveciler 'kahve toplantısı' istiyor

Eskişehir'de kahveciler 'kahve toplantısı' istiyor
Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, yerel seçimlerde aday adayı olan kişilerden kahve toplantıları yapmalarını istedi.

Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, Eskişehir'deki kahveci esnafının durumunu anlatarak gizli kapanmaların olduğunu ve yeni yılda daha çok kişinin dükkanını devredeceğini söyledi.

"MESLEĞİMİZ KAN KAYBEDİYOR"

Zam beklentileri olmadığını belirten Çoban, "Bizim zam beklentimiz yok. Şu anda çay tarifesi 7 lira ama birçok esnafımız bu tarifeyi uygulayamıyor. Hala 5 liradan çay satan esnafımız var. Giderlerimiz her geçen gün artıyor fakat biz tarifeyi uygulayamıyoruz. Birçok esnafımız dükkanını kapatıyor ya da devrediyor. Bize kayıtlı olan ama haber bile vermeden gizli kapanma yapan esnafımız var. 2024'ten sonra bu daha çok artacak. Mesleğimiz kan kaybediyor" diye konuştu.

KAHVECİ ESNAFI PERSONEL SIKINTISI ÇEKİYOR

Kahveci esnafının en büyük sıkıntılarından birinin personel sıkıntısı olduğunun altını çizen Çoban, "Asgari ücretin üzerinde maaş teklif etsek bile çalışacak eleman bulamıyoruz. Emekli de çalışmıyor. Ocakçı, garson bulmakta çok zorlanıyoruz" dedi.

ÇOBAN'IN ADAYLARDAN BEKLENTİSİ

Son olarak yerel seçimlerde aday adayı olan kişilerden beklentilerini aktaran Çoban, "Partilerde aday adaylığı başladı fakat henüz kimse bir şey yapmıyor. Bizim adaylardan beklentimiz kahve toplantıları yapmaları. Şu anda aday adaylarının eli ceplerine gitmiyor ama adaylar netleştiğinde kahve toplantılarını sıklaştırmaları bizim için de güzel olur. Hem biz çay satmış oluruz, hem de onlar vatandaşla bir araya gelip sorunlarını taleplerini dinlemiş olur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum