Eskişehir'de nisan ayı telefoncuların kabusu oldu

Eskişehir'de nisan ayı telefoncuların kabusu oldu
Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz, alım gücünün düşmesi dolayısıyla vatandaşlar alışverişlerini kısıtlı şekilde yaparken bu durumdan etkilenen sektörlerden bir tanesi de ikinci el telefon alım-satım oldu.

Döviz kuru ve enflasyondaki artışın etkisiyle cep telefonu fiyatları yükselirken artan fiyatlara bağlı olarak ikinci ele olan talep de artış göstermişti fakat şu anki süreçte Eskişehir’de ikinci el telefon satışı yapan esnaflar seçimin etkisi, faiz oranlarının yüksekliği gibi etkenlere bağlı olarak ikinci el piyasasında durgunluk olduğunu kaydetti.

“İKİNCİ EL TELEFON SATIŞLARINDA YÜZDE 50 DÜŞÜŞ YAŞANDI”

Son 4 aydır işlerin durgun seyrettiğini ifade eden esnaf Ramazan Ünal, “İkinci el ürünlerin fiyatları sıfır ürünlerin fiyatlarına bağlı olarak değişiyor ve yükseliyor. Şu anda ekonomik durumlardan kaynaklı vatandaşlar ikinci el ürüne daha yatkın, talep var fakat faizlerin yükselmesiyle birlikte insanlar artık alışveriş yapamıyor. Bu da telefon piyasasını fazlasıyla vurdu. 2 ay öncesine göre ikinci el telefon satışlarında yüzde 50 düşüş yaşandı. Nisan ayı 2024 yılının en durgun ilerlediği ay oldu” diye konuştu.

“CİHAZ SATIMLARI DURDU”

Vatandaşların fiyat yükseklikleri sebebiyle sıfır telefon yerine ikinci ele yöneldiğini fakat şu anki süreçte vatandaşların cihaz almak yerine tamiri tercih ettiğini dile getiren Muhammed Atalay, şöyle konuştu:

“Döviz kurunun artmasından kaynaklı yükselen telefon fiyatlarından dolayı vatandaş direkt sıfır ürün tercih edemiyor. Eğer vatandaşın elinde bir telefonu varsa ve ufak arızaları varsa yeni ya da ikinci el telefon almak yerine tamire yöneliyor. Bu dönemde zamlardan dolayı tamirat arttı. Yerel seçimler de işlerimizi etkiledi. Belediye seçimleri olmasına rağmen 2 ay boyunca ikinci el telefon alım satımında ciddi bir durağanlık oldu, çok geniş aralıklarla cihaz satmaya başladık. Bir iki sene öncesine kadar günde 3-4 cihaz satarken şimdi haftada bu kadar satabiliyoruz. Ekonominin durumundan kaynaklı olarak da vatandaşlar elindeki parasını yatırım olarak tutmak istiyor, o yüzden cihaz satımları durdu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.